Орлин Павлов журира в полуфиналната фаза на "Детската Евровизия"

Орлин Павлов журира в полуфиналната фаза на "Детската Евровизия" | StandartNews.com

Орлин Павлов е третият член на комисията, която ще журира по време на "Детската Евровизия", която ще се проведе в България. Той ще оценява малките таланти заедно със Слави Трифонов и Евгени Димитров - Маестрото по време на полуфинала и финала. 

В журирането на първата фаза от конкурса ще се включат още Георги Милчев-Годжи и Филип Станев.

Зрителите също ще помагат в избора на журито. Те ще се включат при определянето на финалистите чрез интернет и есемес гласуване, съобщиха от пресцентъра на бТВ, които са партньор на БНТ в организирането на песенния конкурс.

Първият етап от избора на новия представител на страната в „Детската Евровизия 2015" започва утре, точно в 21 часа. Той ще се излъчи по бТВ и чрез записа зрителите ще проследят изпълненията на първите 16 деца пред предварителното жури. Те ще заложат предимно на български песни, сред които класики на Васил Найденов, Ахат, Диана Експрес, Фамилия Тоника и Камелия Тодорова, но няма да липсват и изпълнения на любими чуждестранни хитове, разкриха организаторите.

„Състезанието ще бъде много оспорвано. Не само много се забавлявахме, но и изпитахме истинско удоволствие да видим и чуем толкова много талантливи деца, част от които вече имат много сериозен репертоар и изяви в България и чужбина", коментира пред радио N-Joy и bTV Радио Евгени Димитров. Той и неговите двама колеги ще трябва да изберат само един от 120 кандидати. 

Националната селекция на „Детската Евровизия 2015" продължава във вторник и сряда, както и на 24, 25 и 26 август от 21.30 часа по bTV.

Тринадесетото издание на „Детската Евровизия" ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец" в София. То ще се излъчи на живо по БНТ. Мотото на тазгодишното издание на „Детската Евровизия" е #discover (#откривай).

Ето и рекламният клип за домакинството на България на престижния конкурс:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай