Nightwish идват в София на 14 септември

Nightwish идват в София на 14 септември | StandartNews.com

Финландската симфоник метъл банда Nightwish идва за концерт в София на 14 септември. Това обявиха самите те в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Бандата пусна плакат с предстоящи концерти на страницата си, а шоуто в София ще се състои в зала „Арена Армеец".

Очаква се грандиозният концерт да включва песни от новия им албум - „Endless Forms Most Beautiful", но в по-голямата си част да бъде с най-големите хитове на групата, тъй като това ще е първото гостуване на Nightwish у нас навръх 20-тата годишнина от създаването им.

Nightwish издадоха последния си албум „Endless Forms Most Beautiful" през март миналата година. Това е техен осми студиен албум.

Повече подробности се очакват през следващите няколко дни, но вече е ясен съставът, в който ще видим легендарната група за първи път у нас:

Floor Jansen - vocals
Marco Hietala - bass, vocals
Erno "Empuu" Vuorinen - guitars
Tuomas Holopainen - keyboards
Kai Hahto - drums
Troy Donockley - uilleann pipes, low whistles, vocals

Промо билети на цени от 60 до 90лв тръгват в продажба от понеделник, 16ти май в OMV, The Mall, билетен център НДК, касите на Арена Армеец и онлайн на Eventim.bg

Найтуиш е финландска симфоничен/пауър метъл група, основана през 1996 г. от Туомас Холопайнен, заедно с Емпу Вуоринен и Таря Турунен. В началото групата е замислена като акустичен проект. Първите им записи са няколко акустични песни, които влизат в албума Angels Fall First. През 1997, след като към тях се присъединява барабанистът Юка Невалайнен, се насочват към метъла.

По-голямата част от текстовете и аранжиментите на песните са дело на основателя и клавирист на групата Туомас Холопайнен. Успехът на групата се дължи отчасти на вокалите, изпълнени от Таря Турунен, която е завършила класическо и оперно пеене в Германия. След присъединяването си басистът на групата Марко Хиетала е и втори вокалист.

Музикалният стил на Найтуиш се описва като епичен метъл, пауър метъл, метъл-опера и симфоничен метъл. Туомас Холопайнен в свое изказване описва музиката на Найтуиш като „мелодичен хеви метъл с женски вокали".

Групата има две световни турнета — From Wishes to Eternity от 2001 и Once Upon a Tour от 2004/2005. Първото им турне обхваща предимно държави от западна Европа и Скандинавия. С второто си турне Once Upon a Tour, което завършва на 21 октомври 2005 година в Hartwall Arena в Хелзинки, групата изнася концерти в много държави навсякъде по света: Румъния, Канада, САЩ, Япония, Германия и др.

След края на финалния концерт останалите членове на групата връчват писмо на Турунен, в което ѝ обясняват, че вече не желаят да е член, поради отношението ѝ към групата. Като фактор е изтъкнато и влиянието на съпруга ѝ - Марсело Кабули. За следващите албуми Таря Турунен е заменена с Анет Олсон. Изненадващо, на 1 октомври 2012 г. по средата на турнето представящо новия албум на групата, Анет Олсон е освободена след 5 години съвместна работа и е заменена с холандката Флор Янсен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай