Mузиката на Чайковски в един концерт

Mузиката на Чайковски в един концерт | StandartNews.com

Всички произведения за цигулка от Чайковски в изпълнение на Светлин Русев, представя Софийската филхармония

На 15 юни, от 19 ч. в зала „България" неотразимият Светлин Русев ще изпълни в една вечер всичко, писано за цигулка и оркестър от Чайковски, събрано в един концерт, под палката на главния диригент на Букурещката филхармония - пламенния Хория Андрееску.

В концерта са включени пиесите от сюитата „Спомени от скъпо място", Валс-скерцо, Сантиментален валс, Меланхолична серенада. Те дават поле за изявата на виртуозността на солиста. От тях струи лекота, блясък, очарование, редуващи се на моменти с мъничко тъга.

И най-накрая стигаме до апотеоза в тази история – Концерта за цигулка и оркестър. Творбата е един от тези шедьоври в световната музикална съкровищница, без които днес не можем да си представим музикалния живот. Богат, многопластов, жизнен, пълен с блясък и щастие. Концертът за цигулка на Пьотр Илич Чайковски е визитна картичка на Постоянния гост-солист на Софийска филхармония Светлин Русев. Хилядите майсторски нюанси, които феноменалният цигулар умее да изтръгва от своята топла Страдивари „Campocelice" 1710 ще ви оставят без дъх.

Припомняме на уважаемата публика, че Софийската филхармония предлага на своите почитатели специални цени до края на сезона – 50% отстъпка за специалните и 20% отстъпка за редовните концерти. Билети могат да бъдат закупени от касата на зала „България". За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай