MTV с грандиозно събитие това лято във Варна

MTV с грандиозно събитие това лято във Варна | StandartNews.com

Това лято Варна ще е домакин на мащабно музикално събитие, което ще се излъчва по MTV. Проектът е озаглавен MTV presents Varna Beach и е първата голяма международна продукция в България, организирана от световноизвестната музикална телевизия.

Грандиозният концерт ще се проведе на Южния плаж на 15 юли, събота. Ще започне следобед и ще продължи до вечерта. Участие в музикалното шоу ще вземат над 10 чуждестранни изпълнители, сред които и световни звезди. На сцената ще се качат и някои от най-известните български певци, разкриха само част от детайлите организаторите.

Имената на участниците в шоуто ще бъдат обявени на 31 март, когато ще бъдат пуснати в продажба и билетите за MTV presents Varna Beach. Пропуските ще са на цена от 69 лева.

Сцената ще бъде разположена в най-широката част на Южния плаж, до комплекс „Приморски". На целия плаж ще има разположени огромни екрани, които ще излъчват картина на живо, обясни Десислава Георгиева, началник отдел „Фестивали и проекти" в Община Варна.

Събитието ще бъде записано, след което ще бъде създаден едночасов филм. Видеото ще бъде въртяно от водещите международни музикални канали на MTV, обяви Робърт Куирк от организаторите, цитиран от "Дарик". Той обясни, че концертът това лято ще е само началото на 5-годишно сътрудничество на Варна с MTV. Идеята е всяка година тук да се правят подобни мащабни прояви.

„Варна е красив и безопасен град с плажове разположени на брега на Черно Море. Ще ви очарова с топло посрещане. Варна разполага с множество страхотни ресторанти, заведения, хотели и клубове. Младите жители на града със своята фантастична енергия допринасят за дружелюбната и наситена с много настроение атмосфера през лятото. Варна притежава уникално историческо и културно богатство, определено има какво да се види", се посочва във визитката на града в сайта на събитието.

Форматът е свързан с домакинството на града за Европейска младежка столица през 2017 г. и ще привлече погледите на цял свят. Два месеца преди музикалното събитие ще започне излъчване на 30-секунден рекламен клип, чрез които Варна ще бъде представена пред света с цел привличане на посетители. Реализирането на този проект ще генерира икономически ползи за Варна. Освен това ще вдъхнови и мотивира младите хора в България, изтъкнаха още организаторите.

Oбщина Варна ще плати 50 000 евро, за да може морската столица да приеме мащабно музикално събитие. Сумата вече беше гласувана от местния парламент. Организаторите трябва да осигурят чрез спонсори и продажби на билети 1 милион евро, колкото беше обявено по-рано, че ще струва цялото шоу.

Пред Дарик Робърт Куирк разкри, че преди много години е живял във Варна за няколко месеца и това е повлияло на решението в кой български град да се проведе събитието. „За времето, което прекарах във Варна, аз заобичах много хората и града. Винаги съм искал да направя нещо специално за този град. Пътувал съм много по целия свят, но винаги за мен е било много важно какви са хората. Запомнил съм, че хората тук са много мили и специални. Затова избрах Варна", сподели ирландецът.

„Много е лесно да избереш град като София, защото е по-голям и има повече хора. Или Берлин, или Лондон. Но ако искаш да видиш истинското влияние върху хората, това може да се случи само в град като Варна", добави той (споделеното от Робърт Куирк ще откриете в аудио зоната).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай