Мегашоу с музиката на "Пиксар" в НДК

Мегашоу с музиката на "Пиксар" в НДК  | StandartNews.com

Музика от 14-те филма на студиото "Пиксар", създадени до 2014 година, ще звучи на мултимедийната продукция "Pixar in Concert" на 28 февруари от 18:00 ч в зала 1 на НДК. Концертът ще представи емблематични моменти от филмите и музикалните партитури на хитовите ленти "Колите", "Играта на играчките", "Търсенето на Немо", "Храбро сърце" и много други, които добиха огромна популярност през изминалите две десетилетия. В програмата влизат всички пълнометражни филми на компанията, с изключение на двете ленти, излезли през 2015 г. - "Отвътре навън" и "Добрият динозавър". Музиката ще бъде изпълнена от Оркестъра на Класик ФМ радио с диригент Максим Ешкенази, а в ролята на водеща ще се изяви темпераментната Поли Генова. Събитието е част от тазгодишния цикъл "Музиката на Америка", представен от агенция "Кантус Фирмус" и фондация "Америка за България".

Първият филм на "Пиксар" "Играта на играчките" излиза през 1995 година и се превръща в най-касовото заглавие за годината. Забавната история за куклата каубой Уди (озвучен от Том Ханкс) и другите играчки на едно дете се сдобива със страхотен успех. Това е и първият пълнометражен анимационен филм, който е удостоен с "Оскар" за специални постижения. Музиката е създадена от Ранди Нюман, а една от най-известните мелодии - песента "Имаш приятел" (YouТve Got a Friend in Me), ще бъде изпълнена на концерта на 28 февруари от Поли Генова. Нюман е известен с партитурите на "Авалон", "Рагтайм", "Талантът", "Пробуждане", "Плезънтвил". А за "Пиксар" е правил още музиката на "Животът на буболечките", "Колите", "Таласъми ООД". За песента "If I DidnТt Have You" от последния филм Ранди Нюман печели своя първи "Оскар".

Друг основен композитор за филмите на Pixar, чиято музика ще чуем в София, е Майкъл Джакино. Той е автор на четири от най-успешните и запомнящи се партитури - "Рататуй", "Колите" 2, "Феноменалните" и "В небето", за която печели "Оскар".
Билетите за концерта "Pixar in Concert" на 28 февруари са на цени от 20 до 60 лв. и се продават на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", в билетния център на НДК и на www.ticketsbg.com. Билетите за деца до 6-годишна възраст, които няма да ползват самостоятелно място, са на цена от 2 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай