Маккартни страдал от депресия заради "Бийтълс"

Маккартни страдал от депресия заради "Бийтълс" | StandartNews.com

Пол Маккартни призна, че е изпаднал в тежка депресия след разпада на "Бийтълс". Пред радио Би Би Си рокаджията сподели, че е обмислял да се откаже от музиката, след като напусна групата през 1970 година. "Беше ми адски трудно. Как продължаваш с музиката, след като вече си свирил в "Бийтълс"? Бях депресиран. Разделих се с хората, които цял живот ми бяха приятели", разказа Пол.

"Сложих край, защото бизнес отношенията започнаха да надделяват над творческите. Това ме побъркваше. Преместих се в Шотландия, за да може до мен да не стигат всички онези хора, които да искат да ни говорят за пари. И започнах да пия", разказа Маккартни. Той призна и че не се е справил добре със следващия му проект след "Бийтълс" - бандата "Уингс", която направи с жена си Линда. "Исках да започна отначало и затова се съгласих. Но бяхме ужасни. Много слаба група. Хората казваха, че Линда не може да свири на пиано, което беше вярно. Макар че Джон Ленън също не можеше да свири на китара, когато направихме "Бийтълс", разказа още сър Пол.

Той коментира и триото си с Кание Уест и Риана. "Много хора ме предупреждаваха, че рапърът е голям ексцентрик. Е, такъв е наистина. Той е чудовище. Луд човек, пълен със супер много идеи", каза Маккартни. Пол сподели още, че в последните месеци, преди Ленън да бъде убит, приятелството им постепенно започнало да се възобновява. Преждевременната смърт на Джон обаче попречила дори на евентуално обединение на великата банда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай