Лиз Тейлър пристрастила Джако към хапчетата

Лиз Тейлър пристрастила Джако към хапчетата | StandartNews.com

Скандалните разкрития на личния лекар на поп краля разтърсиха световните медии

Той ужасно се срамуваше от мазолите по краката си и заради тях никога не сваляше чорапите си, разказва д-р Кондрад Мъри

Майкъл Джексън е приемал хормонални инжекции на 13, за да забави пубертета и да поддържа висок гласа си. Това е едно от новите скандални разкрития, които прави бившият личен лекар на Краля на попа. Д-р Конрад Мъри, който беше признат за виновен в непредумишленото убийство на Джако, разказва за работата с певеца в книгата си "Това е" (This Is It).
Майкъл навърша 13 през 1971-а. По това време все още участва в The Jackson 5 с братята си. Соловата му кариера започва почти веднага след това с първия му албум Got To Be There от 1972 година. Мъри среща Джексън за първи път през 2006-а, три години преди смъртта на поп краля. Докторът вече излежа две от четиригодишната си присъда, като лицензът му беше отнет в щата Тексас и е суспендиран в Калифорния и Невада. Той твърди, че Джексън му е разказал за инжекциите една нощ в личен разговор.

"Майкъл започна да говори неясно, сякаш му е трудно да опише какво точно се е случило с него. Онази нощ беше може би на границата на пречистваща изповед. Това, което Майкъл каза, ме остави с впечатлението, че са му били бити хормонални инжекции. След като разкри своята най-дълбоко пазена тайна, Майкъл спря да говори", разказва Мъри пред английския "Мирър". Джако направил изповедта си години след като се беше изолирал от света и след упоритите твърдения за сексуално малтретираните от него деца. Именно чрез въпросните инжекции, според доктора, могат да се обяснят "необичайното поведение" и "морфологичните изменения" на Джако. Краля го бил заклел да не обелва и дума пред никого по тази тема и докторът се съгласил. Всичко това е разказано сега в книгата му.

Докторът твърди още, че Краля на попа е имал болезнени мазоли по краката, причинени от много сериозна хронична гъбична инфекция. "Оказа се, че той винаги носи чорапи, защото се срамува от това как изглеждат краката му", разкава още Мъри. Джако е изпитвал болка в продължение на години, но е отказал да бъде преглеждан от лекари заради вманиечеността си по опазване на личния си живот в тайна. Мъри настоявал да го види специалист педиатър, но след като Джако отново отказал, самият той му предписал специални лекарства и лично масажирал краката му. Терапията дала ефект. "Фактът, че краката на Майкъл бяха в толкова лошо състояние, беше знак - нито самият той се грижеше за себе си, нито някой от обкръжението му", допълва Мъри. Майкъл прекарал години на болкоуспокояващи и успокоителни, развивайки пристрастяване към тях, което допринесло за смъртта му. Докторът твърди, че не медик е подтикнал звездата да започне да зплоупотребява с лекарства, а близък до него приятел - Елизабет Тейлър. Мъри много пъти се опитвал да откаже пациента си от пропофола. Джако пък все искал да запознае лекаря си с легендарната кинаджийка, но това така и не се случва. "По-късно научих, че Тейлър първа извела Майкъл на пътя на зависимостта, като го запознала с болкоуспокояващите и приспивателните", пише Мъри. Злоупотребите на Джако с медикаменти станали безкрайни около подготовката за дългоочакваното му завръщане с 50 шоута в лондонската Арена О2. "Може би той осъзнаваше, че не може да ги направи. И все пак трябваше да живее и да плаща сметките си. Той вече беше ипотекирал живота си", пояснява 63-годишният лекар. Ако той откажел да му предписва лекарства, Майкъл щял да си намери други медици, които да го правят.
Джако е споделял с доктора и за трудните отношения с баща си Джо. Говорейки пред Опра Уинфри през 1993-а, Майкъл заяви, че е бил физически и емоционално малтретиран от баща си още от най-ранна възраст. Джо е принуждавал синовете си да репетират неуморно в първите дни на The Jackson 5. Докато ги гледал как репетират, той понякога си слагал ръцете на колана, заплашвайки ги, че ще ги набие, ако правят грешки. Джо, който на 26 юли ще стане на 88, е признавал, че е биел синовете си, но "само когато било оправдано". В момента той е в лошо здравословно състояние в болница, след като прекара инсулт миналата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай