Лили Иванова готви концерт в Лондон

Лили Иванова готви концерт в Лондон | StandartNews.com

София. В навечерието на новата 2015-та година, в официалната уеб и фейсбук страница на Лили Иванова се появи новина за предстоящ концерт в Лондон. 16 май 2015 г. е официално обявената дата за концерт на Лили Иванова и музикантите й, който ще се състои в клуб Troxy в Лондон, съобщиха организаторите.

Клубът е сред най-популярните концертни сцени в Източен Лондон, между районите на Сити и Канари Уорф. Сградата е открита през 1933 година като луксозен киносалон с капацитет над 3,500 души, впечатляващо фоайе с огромни огледала, а персоналът дори е имал задължение да разпръсква парфюм преди прожекциите, за да се чувстват зрителите още по-специално. През годините Troxy е домакин на много световни премиери и звезди от ранга на Петула Кларк (Petula Clark), Cliff Richard (Клиф Ричард) и Clark Gable (Кларк Гейбъл), пише БГНЕС.

През 1960 година киното е закрито, а сградата остава необитаема цели 3 години, когато изненадващо наемател става Кралската Опера в Лондон, а клуб Troxy се превръща в част от най-консервативната институция за оперно изкуство. В продължение на почти 20 години Лондонската Кралска Опера използва сцената на клуба за основни репетиции, тъй като размерите на двете сцени напълно съвпадат. В момента Troxy е своеобразен мултифункционален център за различни културни и развлекателни събития – концерти на живо, корпоративни и частни мероприятия.

Концертът на Лили Иванова и музикантите й ще бъде в основната зала на клуба с капацитет 2000 човека. Новината бе посрещната с голямо вълнение от българите, живеещи извън страната и предизвика водопад от покани и за други държави и градове по целия свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай