Концерт на възглавници за малки и големи

Концерт на възглавници за малки и големи | StandartNews.com

София. Три изключително интересни инструмента в една необичайна комбинация можете да чуете на предстоящия Концерт на възглавници за флейта, арфа и маримба.

Музика от Доницети, Жак Ибер, както и вариациите "Greensleeves" по традиционна английска мелодия ще прозвучат в изпълнение на флейтистката Николета Петрова и арфистката Весела Тричкова. Участието на маримбата винаги е предизвиквало фурор сред публиката на концертите. Специално за събитието от Ротердам пристига Мартин Хафизи, чиито майсторски ръце ще владеят палките в изпълнението на части от първата челова сюита от Йохан Себастиян Бах. Маримба ще звучи също и в българската премиера на "Подскачащото морско конче" от младия композитор Хенинг Фухс. Там Мартин ще бъде в тандем с арфата на Весела. Още маримба, този път в комбинация с флейта ще прозвучи в горещите танго ритми на Астор Пиацола. Краят на програмата ще бъде ознаменуван с музиката на Виторио Монти и неговия обичан и безкрайно популярен "Чардаш", където трите инструмента ще демонстрират богатството на звуковите си възможности.

Концертът на възглавници за флейта, арфа и маримба ще се състои на 9 февруари, от 11:00 и от 17:00 часа в Съюза на архитектите на ул. Кракра №11 в гр. София. Както обикновено, един час преди всеки концерт гостите ще могат да изработят предмети от естествени материали, заедно с творчески екип "Онче Бонче" в безплатната Работилница на възглавници.

„Концерт на възглавници" е проект на Модо България и се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България", Детски Дневник, Калинел и FunBook.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай