Неделя,

Коледата подрани в "Стандарт"

От: Администратор -
1447
Коледата подрани в "Стандарт"
A
A
A

"Ансамбъл Българе" ни зарадваха с гайда, хоро и благословия

Във вторник по обяд, докато началниците планираха поредния брой, а репортерите замисляха новия си удар, най-неочаквано в "Стандарт" дойде Коледата. С писък на пищна гайда, тежки стъпки на коледари, мощно амин и пожелания за здраве и берекет ни благословиха талантливите приятели от Национален фолклорен ансамбъл "Българе". Пъстрите носии на левентите изведнъж накараха строгите ни редакционни коридори да се усмихнат, мастити журналисти да затропат с крак, а фотографите да защракат като за световно. Единственият костюмиран от трупата, собственикът на ансамбъла - Христо Димитров, обяви ситно ямболско и мигом настана такава олелия, като че самата Диана, символът на града, поведе хорото.

"Да сте живи и здрави. Всичко, което имате сега, догодина да е по две", пожелаха хороводците, визирайки таланта и тиражите ни. От своя страна главният редактор Славка Бозукова благодари за хубавите пожелания и с пословичната си щедрост дари на всеки артист по бутилка вино.

Ансамбъл "Българе" ще бъде един от участниците в програмата на церемонията "Чудесата на България". Тя ще бъде предавана в сряда от 18,30 часа по Българската национална телевизия.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички