Коледата подрани в "Стандарт"

Коледата подрани в "Стандарт" | StandartNews.com

"Ансамбъл Българе" ни зарадваха с гайда, хоро и благословия

Във вторник по обяд, докато началниците планираха поредния брой, а репортерите замисляха новия си удар, най-неочаквано в "Стандарт" дойде Коледата. С писък на пищна гайда, тежки стъпки на коледари, мощно амин и пожелания за здраве и берекет ни благословиха талантливите приятели от Национален фолклорен ансамбъл "Българе". Пъстрите носии на левентите изведнъж накараха строгите ни редакционни коридори да се усмихнат, мастити журналисти да затропат с крак, а фотографите да защракат като за световно. Единственият костюмиран от трупата, собственикът на ансамбъла - Христо Димитров, обяви ситно ямболско и мигом настана такава олелия, като че самата Диана, символът на града, поведе хорото.

"Да сте живи и здрави. Всичко, което имате сега, догодина да е по две", пожелаха хороводците, визирайки таланта и тиражите ни. От своя страна главният редактор Славка Бозукова благодари за хубавите пожелания и с пословичната си щедрост дари на всеки артист по бутилка вино.

Ансамбъл "Българе" ще бъде един от участниците в програмата на церемонията "Чудесата на България". Тя ще бъде предавана в сряда от 18,30 часа по Българската национална телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай