Колдплей будят най-добре

"Колдплей" покриват всички изисквания за най-добре будеща песен, твърдят музикалните психолози

Колдплей будят най-добре | StandartNews.com

Хитът на британската група Колдплей "Viva La Vida" е най-удачен за събуждане и най-безболезнено ще ви извади от света на сънищата, твърди се в проучване, изготвена от портала Spotify в сътрудничество с музикалния психолог Дейвид Грийнбърг.

"За да бъде едно парче добро за събуждане, то трябва да отговаря на редица критерии. Не трябва да е агресивно още от самото начало, а силата на мелодията да се изгражда постепенно.

Песента трябва да започва нежно, за да ви извади от съня, без да ви стряска, и да ви води стъпка по стъпка към събуждането. Изпълнението е добре да съдържа позитивен текст, който да пребори утринния ни дискомфорт при ставането от леглото", твърди Грийнбърг.

Много е важен и ритъмът на песента. Най-добрите парчета за събуждане наблягат на втория и на четвъртия такт чрез баса и ударните. Темпото трябва да е между 100 и 130 такта в минута, смятат още музикалните психолози. "Viva La Vida" на Coldplay отговаряла на всички тези критерии.

Други хитове, които фигурират в топ 20 на най-събуждащите песни, са "Money On My Mind" на Сам Смит, "On Top Of The World" на групата Imagine Dragons, "Wake Me Up" на Авичи и "Downtown" на дуета Макълмор и Райън Луис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай