Капризите на рок звездите

Капризите на рок звездите | StandartNews.com

Europe закусват с еко прибори, Gothard залагат на италиански деликатеси за Kavarna Rock 2014

Добрич. В навечерието на тазгодишното издание на рок феста в Каварна всяка една от групите е започнала подготовката на дълъг списък от изисквания, съобщиха организаторите.

Всяка от бандата си има свои определени глезотии. Шведите от Europe смятат, че вълшебната думичка в менюто е „закуска" – за бандата доброто начало на деня гарантира и неговото добро продължение. Момчетата настояват за еко посуда и разнообразие от вегетариански ястия. Тези, които залагат на местната кухня, имат специални изисквания към приготвянето на месото – то трябва да бъде обработено с определени подправки, изключващи каквато и да е гарнитура или допълнения.

Швейцарската рок група Gotthard иска да вечеря в тиха и спокойна атмосфера. Бандата изисква истински прибори и отрича junk food-а в менюто под каквато и да било форма. Качествено червено и бяло вино са предпочитаните алкохолни напитки за късните часове в комбинация с плата от различни видове сирена, хляб и италиански деликатеси.

За разлика от тях момчетата от Helloween залагат на силните питиета – Bombay Sapphire Gin и Havana Club са на челни позиции в списъка с разнообразни марки. Едно от задължителните им условия е минералната вода да бъде съхранявана на места със стайна и минусова температура – според групата редуването на топла и студена вода е здравословна техника за освежаване на организма. Купонът трябва да бъде завършен с пица и бургери – любимата среднощна храна на Helloween. Към здравословното хранене се присъединяват и Krokus - в отбелязаните храни на бандата почти всичко включва етикета „low fat". Нискомаслени са даже плодовите млека и каничките с мляко за кафе. С пристигането в България бандата възнамерява да опита българския мед и пробиотични български напитки. Въпреки добре подбраната храна, Krokus няма да се лишат от качествено питие - бутилка малцово уиски или италианска грапа е перфектният завършек на вечерта според бандата.

Sabaton са избрали ром и текила – питиета, които пасват идеално на морската атмосфера в рок столицата. Настроението се усеща и в хавайските пици, поръсени с много ананас, които са предпочитана храна по време на феста. В изискванията изрично е написано, че уискито не може да има заместител, а скочът е абсолютно забранен. Любима безалкохолна напитка на групата е Mountain Dew, а бирата задължително трябва да бъде Carlsberg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай