Каба гайди свирят Purple в метрото (ВИДЕО)

Каба гайди свирят Purple в метрото (ВИДЕО) | StandartNews.com

Родопски каба гайди огласиха подлеза на метрото при Софийския университет "Св. Климент Охриски" тази сутрин. Гайдарят Петър Янев, както и други негови колеги изсвириха на живо култовото парче на Deep Purple "Smoke on the Water". Заедно с тях бе и Валя Балканска, която пя китка родопски песни специално за ранобудните столичани. 

Проявата с изпълнителите е по повод предстоящото откриване на Салон на изкуствата в НДК, където български и шотландски гайдари ще се съревновават заедно на една сцена.

"Вече сме пяли с шотландските гайдари и това ни е за втори път", обясни Балканска пред Нова тв и изтъкна, че се чувства много добре сред младите хора, дошли заедно с нея в подлеза на СУ.

Всякакъв подобен концерт на живо е пълноценно преживяване, обясни още певицата, пред която бързо се събра публика и бурно аплодира нея и гайдарите.

Българският фолклор е всепризнат в цял свят и се отличава със своята колоритност, каза от своя страна Петър Янев и уточни, че за него няма да има съревнование с шотландските гайдари, а по-скоро поредното предизвикателство от фолклорно естество.

Вижте уникалното изпълнение, което огласи подлеза на метрото:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай