К. Розенвинкел забива на „Джаз форум Стара Загора“

К. Розенвинкел забива на „Джаз форум Стара Загора“  | StandartNews.com

Международният фестивал „Джаз форум Стара Загора", който ще се проведе за пети път между 9 и 11 юни, ще посрещне изявени музиканти от над десет националности. Безспорно голямата звезда е световноизвестният китарист Кърт Розенвинкел (САЩ), който ще гостува за първи път в България. Маестрото и неговото трио ще зарадват феновете си със самостоятелен концерт. Концертът е на 10 юни в програмата на феста, а на следващия ден Кърт ще участват и в традиционния майсторски клас, който хедлайнерите дават.

Асаф Саркис (Израел), Анди Скофийлд (Великобритания), Игор Безгет (Словения), Иван Фармаковски (Русия), полският квартет Vehemence Quartet, Харви Томпсън (САЩ), Федерика Коланджело (Италия) – това са само част от имената на останалите чуждустранни гости, които „Джаз форум Стара Загора" посреща за петия си рожден ден. Сред българските участници са Ангел Заберски и Брас Асоциация, Веселин Койчев хот стрингс, Тамара войсис, Военен биг бенд Стара Загора, Венцислав Благоев и приятели. По добра традиция джазът в Града на липите ще звучи сред естествения декор на античния форум „Августа Траяна".

И тази година, между 7 и 9 юни програмата на джаз-феста предвижда богата загряваща програма. Освен традиционните детски матинета „Джаз за деца", ще има още кинопрожекции, лектории и фотоизложби. Всички прояви на „Джаз форум Стара Загора" са безплатни, припомнят от общината, която е основния меценат на утвърдилата се културна проява заедно с фондация „Джазтет.

Специална подкрепа за пореден път дават американската компания „Контур Глобал", фондация „Америка за България" и „БулАгро"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай