Хосе Карерас: Специален съм само за три часа

Хосе Карерас:  Специален съм само за три часа | StandartNews.com

Въпреки имиджа на оперните звезди на прекалено крехки и чувствителни личности, Хосе Карерас разкрива, че в действителност те са съвсем обикновени хора. "След като окачиш в гримьорната плаща, шапката и шпагата на романтичния герой, ти се превръщаш в човек като всички останали - с много недостатъци и някои достойнства, със страст за живот. Специални сме за три часа. Три часа пеем за любовта, страстта и житейските ценности. Но после слизаме от сцената и ставаме граждани", разказва великият тенор пред Бойко Василев по БНТ. "Всеки път, когато пея във вашата страна, усещам обичта и уважението на публиката. Имате добри музикални традиции. Това ми носи много голямо удовлетворение и от години имам добри приятели в България", споделя още Карерас, който ще изнесе прощален за тукашните си фенове концерт на 3 декември в зала 1 на НДК.

Великият тенор отново не забравя да спомене и за близките си отношения с футболната легенда Христо Стоичков, който догодина ще празнува 50. "За нас, в Барселона и Каталуния, той беше истински идол години наред. Футболът е изкуство, но зависи кой играе. Не всички футболисти са артисти с топката, но някои са истински творци и те превръщат играта в изкуство, както е при Христо." Световният тенор е имал и доста гастроли с класиците ни. "Пял съм много пъти с Николай Гяуров в "Ла Скала", Залцбург, Виена, "Метрополитън", с Анна Томова-Синтова, Никола Гюзелев... С Гена Димитрова дебютирахме заедно в Италия през 1972-ра".

За концерта в НДК на Карерас ще партнира "София симфоникс оркестра" на Любка Биаджони, а диригентството ще бъде под палката на самия Давид Хименес. Баронеса Цу Гутенберг от своя страна ще дирижира увертюрите по време на историческото събитие. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лева и още могат да се купят от мрежата на Eventim в цялата страна, съобщават организаторите от "Жокер медиа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай