Гарантират обективно гласуване на фестивала „Пирин фолк”

Гарантират обективно гласуване на фестивала „Пирин фолк” | StandartNews.com

Благоевград. Системата за гласуване, по която журито на фестивала „Пирин Фолк" в Сандански работи миналата година, ще се ползва и тази година.

Тя на практика елиминира по една от най-високите и по една от най-ниските оценки, дадени на песен или изпълнител. Крайният резултат се формира от сбора на останалите. „Винаги съм твърдял, че истинската оценка на песните от фестивала се дава от слушателите и зрителите, след като той приключи", твърди директорът на фестивала Валентин Пензов.

Проявите, свързани с музикалното събитие, стартират на 2 септември. Фестивалните вечери пък са от 5 до 7 септември. Ще има и дефиле на фолклорни състави по главната улица на град Сандански – изпълнители от страната, Гърция, Малта, испанския остров Тенерифе, Франция и Швеция. Ще се направи и „Алея на занаятите", където ще представят изработването на свои традиционни предмети от бита, а също така ще изнесат и концерт на централния площад. Всяка година фестивалът се открива от Ансамбъл „Пирин". За гала вечерта организаторите са подготвили изненада на публиката с песен в изпълнение на световноизвестната солистка на Ансамбъл „Филип Кутев" Нели Андреева в съпровод с кавалджията Недялко Недялков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай