Фарел Уилямс и "Happy" обраха наградите BET

Фарел Уилямс и "Happy" обраха наградите BET | StandartNews.com

Фарел Уилямс взе две от наградите BET (Black Entertainment Television), които бяха раздадени тази нощ. Фарел бе обявен за най-добър R'n'B/поп изпълнител, а "Happy" е видео на годината.

BET за най-добра R'n'B/поп изпълнителка взе Бийонсе. Хитът "Drunk in Love", който тя създаде заедно със съпруга си Джей Зи, бе отличен за най-добро музикално сътрудничество.

Легендарният изпълнител Лайънъл Ричи беше почетен с награда за цялостно творчество. Отличието му беше връчено от победителя на вечерта Фарел Уилямс. "Соул музиката е чувство, не цвят. Талантът е дар божи, не категория", каза Ричи. Той изпя песните си "Easy" и "All Night Long".

Дебютантът Огъст Алсина спечели приза за най-добър нов изпълнител, канадският рапър Дрейк беше обявен за най-добър хип-хоп изпълнител, а в категорията при жените наградата получи Ники Минаж.

В актьорските категории призовете за най-добър актьор и актриса бяха присъдени съответно на Чиуетел Еджиофор и носителката на Оскар Лупита Ньонг'о. Никой от тях не присъстваше на церемонията.

В спортните категории бяха отличени тенис звездата Серина Уилямс и баскетболистът Кевин Дюрант.

Водещ на шоуто в театър "Нокиа" в Лос Анджелис беше комикът Крис Рок. 

Наградите BET са учредени през 2001 година от едноименния телевизионен канал и се присъждат за изключителни постижения на афроамерикански актьори, изпълнители и спортисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай