Евгени Димитров: Концертът не бе бенефис

Евгени Димитров: Концертът не бе бенефис | StandartNews.com

Атмосферата под дъжда бе уникална, сподели музикантът

Разбира се че това не е бенефис. Щеше да стане ясно, ако беше. Това заяви пред бТВ Евгени Димитров-Маестрото по повод концерта на Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" на стадион "Васил Левски". "Добре дошъл на сухо", приветства го водещият на "120 минути" Светльо Иванов.

Преди няколко години издадохме един албум, през 2007 година. Този албум го нарекохме "Ние продължаваме". Ние продължаваме напред по начина, по който смятаме, че е правилно, каза пианистът по повод появилите се спекулации, че концертът е последен за Слави Трифонов и неговите колеги.

Димитров изтъкна, че двата концерта са се отразили добре на целия екип и намекна, че техните участия из страната ще продължават. "Критерият за нашата работа всъщност е времето. Една песен, която е написана, издържала проверката на времето, слушана след 5, 10, 15 години, значи е хубава. Няма по-голяма награда за това човек да види как хора от друго поколение пеят неговите песни", добави той.

Маестрото коментира и сложната ситуация с дъжда, който започна да вали точно преди концерта и обърка доста от плановете на екипа за шоуто и неговите ефекти. "Гъмзата трябваше да свири на трактора", обясни той и уточни, че заради лошото време не е било възможно голямата машина да излезе на стадиона, а и заради сигурността на хората са променили някои неща от програмата в последния момент.

"Аз съм изключително благодарен, както и моите колеги, за търпението, за това, че издържаха многочасовото чакане, проверките за сигурност . . . ", допълни той.

"Ние не правим за първи път концерти на стадиони. Валял ни е дъжд много пъти. Това са неща, които не зависят от нас . . . Тази атмосфера, която създаде дъжда, особено на последната част, когато спря и бяха бисовете, беше уникална", изтъкна той.

Над 300 човека са се изявили заедно със Слави и "Ку-ку бенд" на сцената, стана ясно от думите на Евгени Димитров, който уточни, че само екипът, стоящ зад организацията на концерта наброява над 1 000 души.

Музикантът не подмина и темата за излъчването на концерта по интернет, което бе възпрепятствано. "Решихме, че е хубаво като новост да направим. Решихме да направим този опит, много сериозно се подготвихме, за да можем да излъчваме навсякъде по цял свят. Започна хакерска атака малко преди началото на концерта. Всъщност концертът се излъчи, но с около половин час по-късно", изясни той.

"Всички хора ще получат обратно парите си, защото услугата не е била във вида, в който трябваше да бъде", категоричен бе Маестрото.

Повече за разнородните коментари след концерта четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай