Есен по ноти

Есен по ноти | StandartNews.com

Времето и астрономическата му премяна в тон с есента може да не е едно от най-приветливите, но време за концерти винаги ще има. През есента и зимата отново ще е жега откъм музика и добри заглавия в афиша. Ще има за всекиго по нещо - рок, класика, че и сръбско. Ето кои са шоутата, които чакаме с нетърпение.

Джо Сатриани 

зала 1 на НДК 

11 октомври

Турнето му е в подкрепа на неговия предстоящ 15-ти студиен албум "Shockwave Supernova", който излезе на 24 юли тази година. Брилянтните музикални умения на Джо Сатриани са вплетени както в продукции като "Surfing With The Alien" и "Black Swans And Wormhole Wizards", така и в класики като "The Extremist" и "Crystal Planet". Те осигуряват звездния му статус и му носят над 10 милиона продажби, превръщайки го в най-продавания инструментален рок китарист за всички времена. Той е носител на всички възможни награди на рок китарни списания, при това по няколко пъти.

Крис Норман 

зала 1 на НДК 

18 октомври

Легендарният вокалист и основател на рок бандата "Смоуки" Крис Норман се завръща в България. Веднага след като Крис Норман изпълнява песента "Living Next Door to Alice", тя достига първото място в класациите в Австрия, Германия, Ирландия, Холандия, Норвегия и Швейцария. От този момент кариерата на Крис Норман се втурва стремглаво напред, а всеки негов гастрол в България се радва на широк интерес.

Пинк Мартини 

зала 1 на НДК 

21 октомври

Американската група, която обира овации по цял свят, ще излезе на сцената с български симфоничен оркестър. Към "великолепната дванайсеторка" се присъединяват 8 цигулки, 4 виоли и 4 виолончела. Освен този щрайх ще чуем и феноменалния тромпет на един от най-известните и любими български музиканти - Мишо Йосифов. Основателят на формацията - пианистът Томас Лодърдейл, пристига за втория концерт на групата в България с оригиналната солистка - Чайна Форбс, с която през 1994 г. започват музикалната си авантюра, превърнала се в световен успех. Томас, пред когото тогава стои голяма политическа кариера, се отдава на първата си любов - пианото и създава най-аплодираната в света американска банда за интелигентна, изискана и вдъхновяваща музика. Музиката на "Пинк Мартини" е използвана в много филми и сериали, сред които "Семейство Сопрано", "Западното крило", "Г-н и г-жа Смит" и др.

Лепа Брена

 "Арена Армеец" 

22 октомври

Азис сподели в социалните мрежи искрения си възторг от факта, че ще пее на една сцена с легендата на Балканите Лепа Брена. "Бях на 10 годинки, когато я видях за първи път на живо. Пожелах си да пея на една сцена с нея. Било е толкова силно и от сърце, че Бог ме е чул! На 22-ри този месец мечтата ми ще се сбъдне!", споделя костинбродският славей. Малко преди товасамата Лепа Брена също обяви на официалната си страница радостта си от това, че именно любимият й български изпълнител ще излезе на сцената преди нея на предстоящото й шоу в "Арена Армеец". Брена дори публикува линк към официалния му профил в социалната мрежа.

Класиката среща АББА 

зала 1 на

НДК 28 октомври

Хитовете на АББА ще звучат в изпълнение на солистките Илоне Геруат и Анете Хесел. Поп певиците са заедно от десет години, а невероятната им прилика с великите идоли - както визуална, така и акустична, е причината програмата им да взривява публиката в Германия и редица европейски страни. Ще им акомпанира Русенската филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

Ана Моура, любимката на Джагър

зала 1 на НДК

29 октомври

Ана Моура, която българската публика познава от концерта й в зала "България" преди 5 години, ще зарадва феновете си с разтърстващото си фадо. Ана е символ на дълбокия и изразителен стил, олицетворяващ португалската душевност и възпяващ универсални теми като любовта, раздялата и самотата. Ана Моура е родена в Сантарем - един от историческите центрове на Португалия и идеално място, за да оцениш и обикнеш фадото. Ана бързо постига огромен успех в Европа, а албумите й - платинен статус. Международната й кариера започва в една от най-престижните зали в Щатите - "Town Hall", при абсолютно разпродадена зала и издаване на албумите й на американския пазар. Когато Мик Джагър посещава фадо къщата в Лисабон, където пее Анна Моура, той буквално капитулира пред "божествения силует, пленителни очи и чувствен глас" на португалската певица. Веднага я кани да вземе участие в проекта "The Rolling Stones Project vol 1", с който обикалят Япония, Америка и Европа. Те записват две съвместни изпълнения - "No Expectations" и "Brown Sugar", които превземат класациите.

"Кръстникът Live"

Зала 1 на НДК

7 и 8 ноември

Първата официална за България кинопремиера на неостаряващата класика на Франсис Форд Копола - Кръстникът (1972), ще бъде на 7 ноември, когато ще видим изключителен спектакъл с музика на живо, изпълнена от симфоничния оркестър на БНР. Под диригентството на самия създател на проекта - Джъстин Фрийър, ще бъде изпълнена музиката от незабравимия саундтрак, а всяка една емблематична сцена от лентата ще зазвучи по един нов, необикновен и вълнуващ начин.

Уайтснейк

"Арена Армеец"

24 ноември

След многобройните си участия през 2013, групата прекарва 2014 в записи на 12-тия си студиен албум "The Purple Album", които ще чуем на живо през ноември. "Новата ни продукция ще е един вид отдаване на почит. Това е едно голямо благодаря от мен към "Deep Purple" за възможността, която ми бе дадена преди 40 години - коментира Ковърдейл. - Както казах на Ричи, с тях започна това невероятно пътешествие за мен, което продължава и днес и не бих могъл да си представя по-добри учители. Универитетът на Пърпъл беше изключителна школа за мен", казва той. От откриващия суперхит "Burn" до последната песен "Stormbringer", те се завръщат по-добри от всякога. Ще ги видим в състав: Дейвид Ковърдейл, китаристите Реб Бийч и Джоуел Хукстра, басиста Майкъл Девин и барабаниста Томи Олдрич.

Белканто

зала 1 на НДК

26 ноември

В края на годината ще се насладим на 12-те най-талантливи ученици от фондацията на Лучано Павароти, завладели аудиторията на Париж, Брюксел и Амстердам с италианския стил означаващ красиво пеене - Белканто.
Българската публика за първи път ще чуе и види виртуозния проект на един от най-търсените в света артистични директори - Франко Драгоне. В своите спектакли той смесва музика, пеене, танци, нови технологии и история, разказана без думи. На сцените на шест български града - София, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив, за времето от 26 ноември до 1 декември, ще оживеят в стил белканто най-популярните арии от опери на Пучини, Верди, Бизе, Моцарт, Росини, Лехар и Андрю Лойд Уебър. Турнето се организира от продуцентска агенция "БГ Саунд Стейдж".

Хосе Карерас

зала 1 на НДК

3 декември

Великият испански тенор Хосе Карерас ще каже последно сбогом на родната публика с концерт на 3 декември в София, който ще остане в историята. Българските почитатели на единия от знаменитите "Трима тенори" ще бъдат сред малкото щастливци в света, които ще могат да го видят на живо за последен път, преди изпълнителят да се оттегли от музикалната сцена. Жестът е по желание на самия Маестро, който има специална връзка със страната ни и никога не е криел, че има много истински приятели у нас.

Енрике Иглесиас

"Арена Армеец"

14 декември

Енрике Иглесиас идва в София за едно от най-големите музикални събития на годината. 69 пъти негови хитове са номер 1 в класациите на Billboard. Мачото идва да подлуди хилядите български фенове с тура "SEX and LOVE". Ще има огромна 24-метрова платформа, която минава през ВИП сектора със седящи места. Организаторите бяха съобщили, че в продажба ще влязат точно 10 527 места.

Accept

зала "Христо Ботев"

16 декември

Феновете на рок музиката ще имат поредната възможност да чуят динозаврите от "Accept", които след участието си на "Kavarna Rock 2013", отново ще свирят в България, този път в София. "Accept" идват с новия албум "Blind Rage", който е и първият им диск достигнал до номер едно в родината им.

"Феновете на рок музиката могат да се подготвят за истинско зимно шоу. След като видяхме как немската горк група бе приета в Каварна сме сигурни, че и столицата ще ги посрещне подобаващо", споделят организаторите от Bulgarian Live Music.

Ал Бано и Ромина Пауър

Арена Армеец

16 декември

На 16 декември българската публика ще стане свидетел на едно историческо събитие, за което ще се говори дълго - Ал Бано и Ромина Пауър. Двете от най-големите италиански звезди за всички времена ще се съберат отново за грандиозен BEST OF концерт. Двамата се запознават през 1967 г. по време на снимките на филма "Nel Sole" и се женят три години по-късно. Ромина е дъщеря на холивудската легенда Тайрон Пауър и киното остава една от големите й страсти през целия й живот. До 1983 г. двамата с Ал Бано заснемат седем филма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай