Ексцентрична баба на MTV наградите

Ексцентрична баба на MTV наградите | StandartNews.com

88-годишна интернет знаменитост бе сред най-ексцентричните гости на 33-те видео музикални награди на MTV. Щурата Бади Уинкъл, която има 2, 1 милиона последователи в Инстаграм, сред които предимно млади хора, пристигна по боди и чорапогащник на церемонията. В "Медисън скуер гардън" в Ню Йорк Бионсе обаче изживя пълен триумф. Звездата изгря в прилепнала прозрачна рокля с пера на Франческо Сконамилио и бижута на Лорейн Шварц за 13,1 млн. долара. Не по-малко шармантна беше и дъщеря й Блу Айви. Певицата стъпи на червения килим заедно с майките на афроамериканците Майкъл Баун, Ерик Гарнър, Оскар Грант и Трейвън Мартин, убити от полицаи при спорни обстоятелства. Те се появяват и във филма на Бионсе "Lemonade," който се преплита с едноименния й албум.

Бионсе спечели 8 статуетки, включително в главната категория за видеоклип на годината с "Formation", и възпламени публиката с 15-минутно изпълнение от силния си албум "Lemonade". Тя отнесе и отличието за най-добър видеоклип на певица с "Hold Up", наградите за поп видео, за хореография, режисура, операторско майсторство, монтаж за "Formation" и за новаторско дълго видео ("Lemonade") - категория, която беше въведена отново след 25-годишна пауза. С многото си статуетки "Лунен човек" - така се казва наградата, трофеите на Бионсе станаха 21 за цялата й кариерата. Така тя подобри рекорда на Мадона, която има общо 20. Бионсе демонстрира целия си талант и енергия. Тя посвети отличията си на жителите на Ню Орлиънс, които от две седмици се борят с тежки наводнения.
Призът за цялостно творчество "Авангард" на името на Майкъл Джексън получи Риана, която също предложи на зрителите запомнящо се шоу. Тя откри церемонията с хита си Only Girl 'In the World и още две песни. А след това се завърна още три пъти на сцената за топхитове от 13-годишната си кариера. Наградата й връчи Дрейк, който обяви, че е влюбен в нея от 22-годишен, и я нарече "жива, дишаща легенда в нашата индустрия".
"Моят успех започна като мечта, но сега вече не е само мой, а на семейството ми, на феновете ми, на страната ми, на Карибите, на жените, на черните жени. Благодаря ви, че ме подкрепяте отново и отново", каза Риана приемайки статуетката.
При мъжете победителят е Калвин Харис за клипа му This Is What You Came For, където отново блести с Риана. Той победи и в категорията за най-добро електронно видео с How Deep Is Your Love. Канадецът Дрейк е отличникът сред рапърите за клипа си към парчето Hotline Bling. Посмъртно Дейвид Бауи бе отличен с приза за сценография за Blackstar, а за визуални ефекти - Up&Up на "Колдплей". Песен на лятото стана парчето All In My Head на момичетата от "Фифт хармъни".
Бритни Спиърс, която се завърна на сцената на MTV наградите след 10-годишно отсъствие, изпълни Make Me, издокарана във вталена черна асиметрична рокля на "Жулиен Макдоналд". И тази година знаменитостите избраха разголени и прозрачни, предимно черни тоалети. Ашли Греъм облече дантелено творение на "Наим Кан", а Ники Минаж - лилава тоалет на "Бао Транчи". Кардашиян се появи в прозрачна къса рокля от трико. Сред най-елегантните беше Хайди Клум. Наоми Кембъл смени два тоалета - дълга бяла рокля с дълбоко цепка на бедрото и къса от плюш на "Брандън Максуел". Алиша Кийс отново беше без грим. Тя беше с дълга рокля в червено и черно на "Кавали", а Тинаше спечели модните критици с червен гащеризон на "Хуан Карлос Обандо". Ариана Гранде заложи на "Александър Уанг", а Рита Ора - на прозрачен тоалет с пера на "Марк Джейкъбс".
Джъстин Бийбър и Адел обаче отсъстваха от церемонията. Тейлър Суифт, която доминираше в музикалните награди през последното десетилетие, не получи нито една номинация за тази година. Може би заради това я и нямаше.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай