Джаз елитът ни се събира в Лозенец

Джаз елитът ни се събира в Лозенец  | StandartNews.com

С безплатни концерти на централния площад в крайморския Лозенец ще се изявят някои от най-добрите съвременни джаз музиканти. Това ще се случи по време на двудневния фестивал "Jazz Time", който ще се проведе на 1 и 2 август и е организиран от общината. Проектът на тромпетиста Венци Благоев "Джаз за деца" ще предизвика импровизаторските възможности на малчуганите на 1 август от 19.30 часа. Вечерта ще продължи с изпълнение на авторски джазови композиции на китариста Шибил Бенев и саксофониста Петър Момчев. Подкрепа на сцената от 21 ч ще им осигуряват талантливите Борис Таслев зад баса и Димитър Семов на барабани.

Първата вечер ще завърши с елегантната Белослава. Тя ще гради хармония между мелодичния си глас и Живко Петров на пианото, Росен Захариев на тромпета и Димитър Семов на барабаните.

Формацията "БлагоевАрт Джазтет" ще привнесе етномотиви във втория фестивален ден. А пианистът Антони Дончев, Валери Димчев на тамбура, тромпетистът Димитър Благоев и контрабасистът Митко Шанов ще подготвят плавно публиката за експериментално настроените "FlyWe2DaMoon".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай