Dream Theater Tribute за втори път в Sofia Live Club

Dream Theater Tribute за втори път в Sofia Live Club | StandartNews.com

Трибютът към Dream Theater, който впечатли и най-критично настроените фенове на щатските прогресив титани, ще бъде допълнен и повторен отново тази събота, 16 май, в Sofia Live Club.

Барабанистът Венелин Венков, китаристът Димитър Николов, Теодор Койчинов (вокал), Михаил Дичев (бас), Ани Свинарова (клавишни) и Милена Иванова (бек вокал) ще повторят избухването си с музиката на най-успешната прогресив-рок банда. Всички те са силно повлияни от Dream Theater, благодарение на които са развили музикалния си вкус и критерии.

''Всяка мнителност оставете пред входа на клуба, защото ще ви отнесем с мощен саунд, визия, амбиция и с музиката на любимите Тиътър!'', обещават организаторите.

Сет листът включва парчета от ранните албуми на най-влиятелната прогресив рок банда: Images And Words, Awake, A Change of Seasons и Falling Into Infinity. За всички, които познават творчеството на бандата, не е тайна, че това са по-мелодичните и дори меланхолични албуми на Dream Theater, далеч преди да втвърдят звука и музикалните си идеи, с които спечелиха много нови фенове на тежкия звук. Трибют бандата се е спряла на част от композициите, направени между 1992 и 1997 година, където за лиричността са се погрижили бившите клавиристи на групата – Кевин Мур и Дерек Шириниън. Неслучайно американците са идвали три пъти в България, където феновете им са многобройни и изключително топло приемат безкомпромисните и впечатляващи изяви.

Концертът ще зарадва както почитателите на бандата и прогресив рока, така и всички ценители на качествената концептуална музика на световно ниво.

Билетите се разпространяват в мрежата на eventim.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай