Дони написа музика за Ибсен

Дони написа музика за Ибсен | StandartNews.com

Дони написа поредната си партитура за афиша на военната трупа. Човекът оркестър сътвори саундтрака за премиерния спектакъл "Жената от морето". Василена Попилиева подписва сценичния вариант и режисурата на пиесата от Ибсен. В ролите са Георги Кадурин, Десислава Касабова, Тигран Торосян, Гергана Плетньова...

"Елида Вангел съществува като черупка, захвърлена на дъното на тъмното море. Нейният живот е спрял в един момент от миналото, който тя оценява като много по-истински от настоящето и по-щастлив от бъдещето. А на брега на фиорда хората се радват на топлите летни дни, влюбват се, мечтаят... На север през лятото слънцето изгрява дори посред нощ. Възможно ли е човек, станал пленник на себе си и на своето минало, да успее да изплува и да се адаптира към настоящия живот на сушата", коментира Попилиева постановката, чиято основна тема е стремежът към вътрешна свобода.

"Тя идва не с напускането, не с промяната на външните аспекти, а само тогава, когато се разделяме с онова, което ни закотвя на едно място", казва още Василена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай