Вторник,

Дони написа музика за Ибсен

От: Администратор -
706
Дони написа музика за Ибсен
A
A
A

Дони написа поредната си партитура за афиша на военната трупа. Човекът оркестър сътвори саундтрака за премиерния спектакъл "Жената от морето". Василена Попилиева подписва сценичния вариант и режисурата на пиесата от Ибсен. В ролите са Георги Кадурин, Десислава Касабова, Тигран Торосян, Гергана Плетньова...

"Елида Вангел съществува като черупка, захвърлена на дъното на тъмното море. Нейният живот е спрял в един момент от миналото, който тя оценява като много по-истински от настоящето и по-щастлив от бъдещето. А на брега на фиорда хората се радват на топлите летни дни, влюбват се, мечтаят... На север през лятото слънцето изгрява дори посред нощ. Възможно ли е човек, станал пленник на себе си и на своето минало, да успее да изплува и да се адаптира към настоящия живот на сушата", коментира Попилиева постановката, чиято основна тема е стремежът към вътрешна свобода.

"Тя идва не с напускането, не с промяната на външните аспекти, а само тогава, когато се разделяме с онова, което ни закотвя на едно място", казва още Василена.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички