Четвъртък,

Десетки почетоха Асен Гаргов

От: Администратор -
Десетки почетоха Асен Гаргов
A
A
A

С много цветя в горещия августовски ден десетки колеги и приятели изпратиха днес естрадната легенда Асен Гаргов, който си отиде на 68 г., в последния му път и изказаха съболезнования на близките му, обяви БГНЕС. Опелото бе в храма "Света Неделя" и там дойдоха любими на много поколения българи певци като Йорданка Христова, Константин Марков, Развигор Попов, композитори, автори на текстове на песни, актьори като Светослав Пеев и много негови почитатели.

Развигор Попов бе сред десетките, дошли да се простят с Асен Гаргов. "С Асен се познаваме от 1966 г., а първата група "Фактор" направихме заедно през 1968 г. с Жоро Алексиев- солист на "Бандараците", да не забравяме, че "Щурците" тръгнаха оттам. И свирихме много хубаво с него, а Асен бе изключително честен човек, а като музикант нямаше по онова време такъв като него", разказа с топли думи за приятеля си Веселин Тодоров от рок група "Фактор". "Тогава всички ние бяхме самоуки рок музиканти, докато Асен вече имаше школа в Чили, където баща му беше работил като дипломат, знаеше над 300 латиноамерикански песни", допълни той.

Така че той започна сериозно кариерата си във "Фактор"- бяхме аз, Асен, Валди Тотев, Тенко Славов, Марсел Барух и по-късно- с Емил Димитров, а там го хареса и Вили Казасян. Винаги с Асен сме били приятели и ако той има 2 лв. в джоба последни пари, ще ви ги даде, ако се нуждаете - беше човек, който се раздаваше, не само в музиката, беше истински рок музикант, сподели Веселин Тодоров.

Тъжно е днес, за съжаление, често ни се случва напоследък да се събираме по такива поводи, а Асен Гаргов беше един прекрасен човек, голям музикант и композитор, каза с голяма болка за него и авторът на едни от най-красивите текстове за песни Александър Петров. Заедно с него направихме преди 30 г. една емблематична песен- „Развод ми дай" и имам много хубави спомени с него за общата ни работа", допълни той.

Ние трябва да се почитаме- ако ни задминават разни управници и държавници, ние държим на гилдията", бе категорична Йорданка Христова. "Асен Гаргов е достоен музикант и композитор, една голяма фигура с българската поп музика. Неговите песни идват от миналото, но със сигурност ще продължат напред. Много ни е мъчно, че го няма", сподели и Константин Марков от "Тангра". "Ние трябва да се почитаме", каза Йорданка Христов.

Бяхме близки с Асен, бяхме от едната страна на барикадата през 90-те години", заговори за приятеля си с насълзени очи актьорът Светослав Пеев. "Беше слънчев човек и заради това, което написа, всички се усмихваха тогава. А беше остроумен, земен и истински човек, светла личност", добави той. 


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички