Десетки почетоха Асен Гаргов

Десетки почетоха Асен Гаргов | StandartNews.com

С много цветя в горещия августовски ден десетки колеги и приятели изпратиха днес естрадната легенда Асен Гаргов, който си отиде на 68 г., в последния му път и изказаха съболезнования на близките му, обяви БГНЕС. Опелото бе в храма "Света Неделя" и там дойдоха любими на много поколения българи певци като Йорданка Христова, Константин Марков, Развигор Попов, композитори, автори на текстове на песни, актьори като Светослав Пеев и много негови почитатели.

Развигор Попов бе сред десетките, дошли да се простят с Асен Гаргов. "С Асен се познаваме от 1966 г., а първата група "Фактор" направихме заедно през 1968 г. с Жоро Алексиев- солист на "Бандараците", да не забравяме, че "Щурците" тръгнаха оттам. И свирихме много хубаво с него, а Асен бе изключително честен човек, а като музикант нямаше по онова време такъв като него", разказа с топли думи за приятеля си Веселин Тодоров от рок група "Фактор". "Тогава всички ние бяхме самоуки рок музиканти, докато Асен вече имаше школа в Чили, където баща му беше работил като дипломат, знаеше над 300 латиноамерикански песни", допълни той.

Така че той започна сериозно кариерата си във "Фактор"- бяхме аз, Асен, Валди Тотев, Тенко Славов, Марсел Барух и по-късно- с Емил Димитров, а там го хареса и Вили Казасян. Винаги с Асен сме били приятели и ако той има 2 лв. в джоба последни пари, ще ви ги даде, ако се нуждаете - беше човек, който се раздаваше, не само в музиката, беше истински рок музикант, сподели Веселин Тодоров.

Тъжно е днес, за съжаление, често ни се случва напоследък да се събираме по такива поводи, а Асен Гаргов беше един прекрасен човек, голям музикант и композитор, каза с голяма болка за него и авторът на едни от най-красивите текстове за песни Александър Петров. Заедно с него направихме преди 30 г. една емблематична песен- „Развод ми дай" и имам много хубави спомени с него за общата ни работа", допълни той.

Ние трябва да се почитаме- ако ни задминават разни управници и държавници, ние държим на гилдията", бе категорична Йорданка Христова. "Асен Гаргов е достоен музикант и композитор, една голяма фигура с българската поп музика. Неговите песни идват от миналото, но със сигурност ще продължат напред. Много ни е мъчно, че го няма", сподели и Константин Марков от "Тангра". "Ние трябва да се почитаме", каза Йорданка Христов.

Бяхме близки с Асен, бяхме от едната страна на барикадата през 90-те години", заговори за приятеля си с насълзени очи актьорът Светослав Пеев. "Беше слънчев човек и заради това, което написа, всички се усмихваха тогава. А беше остроумен, земен и истински човек, светла личност", добави той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай