Чудо! Мъск се впечатли от Белоградчишките скали, видя фентъзи игра

Снимка стана истински хит в социалната мрежа Twitter

Чудо! Мъск се впечатли от Белоградчишките скали, видя фентъзи игра | StandartNews.com

Снимка на Белоградчишките скали стана истински хит в социалната мрежа Twitter, събирайки над 10 хиляди харесвания.

Изображение

Автор на изображението е фотографът Владислав Терзийски. На снимката е уловена цялата красота на крепостта „Калето“ и това накара дори милиардерът Илон Мъск да я коментира. Той оприличи живописния пейзаж с фентъзи видео игра Elden Ring.

"Сигурен съм, че това го имаше в Elden Ring“, написа собственикът на Twitter.

Играта е пусната тази година на пазара, а действието се развива в алтернативен фентъзи свят. Играчът трябва да премине през редица изпитания, за да се превърне в следващия лорд на Елден. По пътя си основният персонаж преминава през сенчести пейзажи на планини, скали и подземия, както и през крепости и замъци. Най-вероятно заради това българското природно чудо напомня на Мъск за играта.

В режисирането на действието участва и писателят Джордж Р.Р. Мартин, най-известен със световните си бестселъри от поредицата епични фентъзи романи. Именно заради това под фотографията на Белоградчишките скали много потребители пишат, че носи усещане за атмосферата от сериала „Игра на тронове“.

Белоградчишките скали несъмнено са един от уникалните природни феномени в България. Те получиха и световно признание, като се наредиха на 77-мо място в конкурса от 2009 г., който трябваше да избере новите 7 природни чудеса на света. В надпреварата участваха 260 природни обекта, пише economic.bg.

Крепостта „Калето“ е една от най-добре запазените в страната и е паметник на културата с национално значение. Носят се много легенди за прочутите скали, така че те наистина може да се превърнат във вдъхновение за създаването на видео игра или сериал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай