Събота,

Бойко помага за детската Евровизия

От: Failed to load user -
8669
Бойко помага за детската Евровизия
A
A
A

Талантливите малчугани от Стария континент идват за големия финал през ноември

България ще бъде домакин на детската Евровизия през ноември. Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент да помогне погледите на цяла Европа да бъдат насочени към страната ни покрай талантливите хлапета. Това стана ясно след среща между премиера, шефовете на БНТ и БНР Вяра Анкова и Радослав Янкулов и генералния директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ингрид Делтонр.

В началото на януари стана ясно, че победителят от миналогодишния конкурс - Италия, се отказа да бъде домакин на мегашоуто. Така заради класиралите се на второ място българчета Крисия, Хасан и Ибрахим EBU изпрати питане до БНТ дали ще организира финала на детската Евровизия. Националната телевизия се надява на финансова помощ от държавата, тъй като в бюджета й за тази година не е предвидено такова перо.

След срещата с Борисов Вяра Анкова уточни, че са обсъждали реализирането на детската Евровизия у нас. "Най-важната тема, която стои пред БНТ, е именно организирането на детската Евровизия и се радвам, че получихме голяма подкрепа в това отношение. Затова към днешна дата мога да кажа, че България и националната телевизия ще бъдат домакин на този престижен форум", заяви генералният директор на БНТ.

Засега не е ясно колко ще струва организирането на финала на конкурса. Експерти обаче са категорични, че при всички случаи това ще е огромна реклама за България.

Анкова, Янкулов, Делтонр са обсъдили с Борисов и с парламентарната шефка Цецка Цачева и новия Закон за радио и телевизия, който трябва да е в съзвучие с XXI век.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички