Благотворителна акция "На мегдана"

Благотворителна акция "На мегдана" | StandartNews.com

Сдружение "Клуб за хорa и народни танци "На мегдана" организира за втора поредна година коледен благотворителен концерт. Той има за цел да обедини приятелите на фолклора около идеята всички заедно да направим едно голямо добро в навечерието на християнския празник - Рождество Христовo. Точно преди година, вдъхновени от магията, наречена български фолклор, над 15 колектива обединиха усилия, за да подкрепят няколко каузи. Една от тях беше спасяването на човешки живот. И успяха. В първото издание на концерта зала "Тържествена" събра над 700 гости и над 300 участници, а приходите от билети и дарения бяха над 18 000 лева. Немалка част от тази сума бе дарена от служители на фирма VMware, които са и танцьори от клуб "На мегдана". Сега те за твори път ще бъдат и дарители, и участници във фолклорната програма - в четвъртък в 19 часа в зала "Тържествена" на Военна академия "Г. С. Раковски" ("Евлоги и Христо Георгиеви" 82).

Този път благотворителната акция е в подкрепа на няколко каузи. Най-голямата част от приходите ще бъдат в помощ на малката Ани - тя вижда едва 10% и за да не загуби зрението си, е принудена да се лекува два пъти годишно в клиника в Русия. За това са необходими почти 8000 евро годишно - сума, непосилна за нейните родители. Друга част от дарението е за Веско - детенце с рядко генетично заболяване, за очна протеза на малкия Кристиян, за лечение на Ангел Недялков, служител във Военната академия. Съпричастност към каузата изразиха танцови колективи, които ще се включат в програмата със свои изпълнения. Български народни танци, автентични хорa, вокални изпълнения са само част от концерта. Колективите, потвърдили участие, са Клуб за хорa и народни танци "На мегдана", танцов ансамбъл "Жар", танцов ансамбъл "Средец", формация "Дживгари", музикална формация "Арт мастърс бенд".

Билетите са на стойност 10 и 12 лева и ще се разпространяват от танцьорите на клуб "На мегдана", както и на репетициите на клуба в "ПГТ Макгахан" (квартал "Редута", улица "Кадемлия" 15), както и от групите участници. Който иска да направи допълнителни дарения, може да го направи в урните по време на концерта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай