Понеделник,

Благотворителна акция "На мегдана"

От: Администратор -
1372
Благотворителна акция "На мегдана"
A
A
A

Сдружение "Клуб за хорa и народни танци "На мегдана" организира за втора поредна година коледен благотворителен концерт. Той има за цел да обедини приятелите на фолклора около идеята всички заедно да направим едно голямо добро в навечерието на християнския празник - Рождество Христовo. Точно преди година, вдъхновени от магията, наречена български фолклор, над 15 колектива обединиха усилия, за да подкрепят няколко каузи. Една от тях беше спасяването на човешки живот. И успяха. В първото издание на концерта зала "Тържествена" събра над 700 гости и над 300 участници, а приходите от билети и дарения бяха над 18 000 лева. Немалка част от тази сума бе дарена от служители на фирма VMware, които са и танцьори от клуб "На мегдана". Сега те за твори път ще бъдат и дарители, и участници във фолклорната програма - в четвъртък в 19 часа в зала "Тържествена" на Военна академия "Г. С. Раковски" ("Евлоги и Христо Георгиеви" 82).

Този път благотворителната акция е в подкрепа на няколко каузи. Най-голямата част от приходите ще бъдат в помощ на малката Ани - тя вижда едва 10% и за да не загуби зрението си, е принудена да се лекува два пъти годишно в клиника в Русия. За това са необходими почти 8000 евро годишно - сума, непосилна за нейните родители. Друга част от дарението е за Веско - детенце с рядко генетично заболяване, за очна протеза на малкия Кристиян, за лечение на Ангел Недялков, служител във Военната академия. Съпричастност към каузата изразиха танцови колективи, които ще се включат в програмата със свои изпълнения. Български народни танци, автентични хорa, вокални изпълнения са само част от концерта. Колективите, потвърдили участие, са Клуб за хорa и народни танци "На мегдана", танцов ансамбъл "Жар", танцов ансамбъл "Средец", формация "Дживгари", музикална формация "Арт мастърс бенд".

Билетите са на стойност 10 и 12 лева и ще се разпространяват от танцьорите на клуб "На мегдана", както и на репетициите на клуба в "ПГТ Макгахан" (квартал "Редута", улица "Кадемлия" 15), както и от групите участници. Който иска да направи допълнителни дарения, може да го направи в урните по време на концерта.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички