Белослава пее джаз в Лозенец

Белослава ще заложи на джаз и боса нова

Белослава пее джаз в Лозенец | StandartNews.com

За трета поредна година крайморският Лозенец ще бъде домакин на двудневния фестивал "Jazz Time", който ще се проведе на 1 и 2 август и е организиран от общината. С безплатни концерти на централния площад ще се изявят някои от най-добрите съвременни джаз музиканти. Сред основните гости са Белослава, формацията "FlyWe2DaMoon", Шибил Бенев (китара) и Петър Момчев (саксофон).

Проектът на тромпетиста Венци Благоев "Джаз за деца" ще предизвика импровизаторските възможности на малчуганите на 1 август от 19,30 ч. Заедно с музикантите от състава Димитър Благоев (китара), Станислав Арабаджиев (пиано), Димитър Шанов (бас), Невена Григорова (перкусии), Никола Горилов (барабани) и вокалистките Даниела Илиева и Павлета Семова малки и големи ще имат възможност да излязат на сцената и да опитат да посвирят, а с това нищо чудно да се зароди и страхотен детски джем сешън. Вечерта ще продължи с изпълнение на авторски съвременни джазови композиции на Шибил Бенев и Петър Момчев. Подкрепа на сцената от 21 ч ще им осигуряват талантливите Борис Таслев зад баса и Димитър Семов на барабани. Първата вечер ще завърши с елегантната Белослава. Тя ще гради хармония между мелодичния си глас и Живко Петров на пиано, Росен Захариев на тромпет и Димитър Семов на барабани.

Формацията "БлагоевАрт Джазтет" ще привнесе етно мотиви във втория фестивален ден, 2 август. А пианистът Антони Дончев, Валери Димчев на тамбура, тромпетистът Димитър Благоев и контрабасистът Митко Шанов ще подготви плавно публиката за експериментално настроените "FlyWe2DaMoon".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай