Axel Rudi Pell е хедлайнер на Каварна рок фест 2016

Axel Rudi Pell е хедлайнер на Каварна рок фест 2016 | StandartNews.com

Легендарният китарист Axel Rudi Pell с бандата си ще оглави първата вечер на Каварна рок фест 2016, който се организира от Loud Concerts и Община Каварна, съобщиха от пресцентъра на общината. Освен тях, за първата вечер потвърдиха участието си и екстравагантните им сънародници Varg. По програма на 2 юли ще забият и брилянтните Therion.

Следващата вечер водещи на метъл феста ще бъдат Avantasia, а преди тях на сцената ще свирят шведите Soilwork и тунизийците Myrath. Цената на билет за един ден е 55 лв., а за двата фестивални дни – 99 лева. Седмица преди феста стойността им ще се повиши съответно на 65 лв. за ден и 109 лв. за двeте вечери.

Не са много артистите със суперуспешна над 25-годишна кариера и над 1.5 милиона продадени албума. Със своя мелодичен хеви метъл с тежки китари, немският китарист Axel Rudi Pell бързо се превръща в любимец на почитателите на рок музиката. Последната студийна продукция, издадена миналата година, e озаглавена "Game Of Sins". Тя влиза в Топ 10 на немските чартове и е последвана от европейско турне. Освен в Каварна, Axel Rudi Pell и компания ще свирят и на тазгодишното издание на Wacken Open Air.

Другата банда с немско клеймо, която ще забие на 2 юли, е Varg. Създадена през 2005 година като "езическа" формация, петорката постепенно разработва уникалния си музикален стил, благодарение на комбинацията от езически корени и модерен метъл. Самите те с гордост го озаглавяват Wolf Metal. Много важна за групата е връзката им с публиката и затова имат зад гърба си над 300 концерта из Европа и Северна Америка. Последният албум – Das Ende Aller Lügen, e високо оценен от критиката, до голяма степен и заради политическата му обвързаност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай