Асаф Авидан в НДК

Асаф Авидан в НДК | StandartNews.com

Асаф Авидан, най-успешният израелски изпълнител за последното десетилетие, идва за първи път в София. Концертът е на първи юли в зала номер три. Тогава родните меломани ще чуят на живо любимата на милиони One day/reckoning song. Парчето завладя световното пространство с невероятна скорост. Ремиксът достигна повече от 130 милиона гледания в Youtube, платинен и златен статус в Германия, Франция, Италия, Белгия, Дания. Изключителният и специфичен дрезгав глас на Асаф смайва аудиторията и критиците и кара списание Rolling Stone да го нарече "нов месия", а редица други да го сравнят с Джанис Джоплин и Роберт Плант.

 

Асаф е роден в Израел, но детството си прекарва в Ямайка, където семейството му живее повече от 10 години. Той завършва анимация, но се отдава музиката. През 2006 г. Асаф издава първия си диск Now that you are leaving" с 6 песни, посветени на болката и страданието от раздялата с приятелката му. В края на 2006-а сформира групата The Mojos, с която създава три изключително успешни албума. Следва серия от триумфи.

 

В края на 2013 г. Асаф Авидан обяви предстоящото си акустично турне - Back to Basics. То ще премине през САЩ и Европа, включително и през България. Билетите за концерта на Асаф Авидан в София са в продажба от вчера в мрежата на Eventim в цялата страна и от 20 февруари в НДК на цени от 42 лв. (редовни седящи места), 53 лв. (седящи места, ложи) и 63 лв. (седящи места пред сцена).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай