Аксел Роуз мълчи

Аксел Роуз мълчи | StandartNews.com

Рок феновете изпаднаха в радостно въодушевление миналата седмица, когато новината, че легендарните "Гънс ен роузес" ще се съберат в оригиналния си състав, обиколи света. Дали обаче Аксел Роуз, Слаш, Дъф Маккагън и Мат Соръм наистина ще се обединят след повече от 20 години раздяла? Набързо добрата вест от просто предположение се превърна в достоверна информация, въпреки че досега никой от музикантите или техните мениджъри не е потвърдил слуховете. Пък и отвъд чистосърдечните надежди, доколко е възможно случването на това историческо събитие в света на музиката, имайки пред вид историята на бандата и нейните членове?

Всичко започна с обявяването на участниците за фестивала "Коачела" в Калифорния. Популярното събитие събира всяка година хиляди фенове, сред които и много звезди. То ще се проведе от 15 до 24 април, а големите звезди на втория му ден - 16 април, са именно "Гънс".

Форумът се провежда в два тура в две последователни седмици. Сред хедлайнерите миналата година бяха и "Моторхед" - групата на покойния Леми Килмистър. Макар част от бандите за "Коачела" да са вече ясни, все още няма потвърдено и от самите организатори кой точно ще се качи на сцената.

Никой не оспорва, че "Гънс" ще бъдат хедлайнери на фестивала, но въпросът е в какъв състав. Сигурното е, че там ще бъде вокалът на бандата Аксел Роуз, защото именно той притежава правата на марката на групата, измъкнато по малко подличък начин. Бившите вече членове подписват съгласие преди концертите в началото на 90-те. Тогава Аксел им поставя ултиматум, че или трябва да му прехвърлят правата върху името, или групата няма да съществува повече.

След разпада на групата през 1996 г. Аксел продължава да използва името с други музиканти. От оригиналния състав с него е само Дизи Рийд (клавирни). Роуз се опита да организира и турне около излизането на последния албум на "Гънс" - Chinese Democracy, но шоутата бяха отменени. По време на турнето Аксел има проблем с дишането и винаги разполага с кислородна маска зад сцената. Концертът на лондонския стадион "Уембли" дори е прекъснат, защото вокалистът напуска сцената, за да си сложи маската. Какво е състоянието му днес обаче, никой не може да каже.

Chinese Democracy остава най-скъпо продуцираният рок албум на всички времена с 13 милиона долара. Започнат още от оригиналния състав през 1993 г., той е довършен от редица музиканти и банди.

След голямата новина Аксел беше поканен в "Шоуто на Джими Кимел", където трябваше да се появи снощи, 5 януари - и всички очакваха, че ще потвърди събирането на групата в оригиналния й състав. Но участието му беше отменено. Роуз потвърди, че не смята да разкрива нищо и с пост от миналия петък в Туитър: "Единственото, което знам "потвърдено", е любовта ми към тако бел!Ммммм.... тако бел!! Честита нова година."

Освен че Аксел мълчи, и другите членове не казват нищо на сто процента. Това не спира обаче Слаш и Дъф Маккагън да споделят в социалните мрежи плаката на "Коачела" с емблемата на "Гънс". Между известния китарист, който няколко пъти свири в София със своята си група, и Аксел винаги е имало сериозна вражда. В миналото Слаш винаги е отричал категорично възможността бандата да се събере отново. През 2015 г. двамата стоплиха отношенията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай