АББА в НДК

АББА в НДК | StandartNews.com

Михаела Филева, Дивна и Прея подгряват лайфа

Двойнички на Агнета и Фрида пеят утре в зала 1 хитове на легендарните шведи

Хитовете на АББА ще звучат утре в зала 1 на НДК, изпълнени от Илона Геруат и Анете Хесел (на първата снимка). Поп певиците вече 10 години се превъплъщават в Агнета и Фрида. Невероятната им прилика с великите идоли, както визуална, така и акустична, е причината програмата им да взривява публиката в Германия и редица европейски страни. В лайфа, под наслов "Класиката среща АББА", най-известните песни на популярната шведска група, ще прозвучат в акомпанимент на комбо група и Русенската филхармония под диригентството на Найден Тодоров. На живо ще се насладим на емблематичните "Mamma Mia", "The Winner Takes It All", "Fernando", "Money, Money, Money" и още над 10 златни композиции на формацията.

"Забелязал съм, че най-големите световни рок групи са се стремели винаги към симфоничната музика. Можем да започнем с "Дийп Пърпъл" и Джон Лорд, който пише концерт за симфоничен оркестър и рок група. Фреди Меркюри от "Куин" изпитва неистова любов към операта, което води до съвместната му работа с Монсерат Кабайе. Така се ражда песента "Барселона". Веднага идва ред и на АББА с тяхната симфонична творба "Интермецо", написана през 1974 година, която публиката ще чуе като част от програмата на концерта", разказва маестро Тодоров.

Любимите парчета на легендарната група ще бъдат изпълнени в уникални версии, съчетаващи характерното им хитово звучене с богатството на звука, създаван от симфоничния оркестър. Билетите са от 20 до 50 лева. Специални гости на събитието ще са младите български изпълнителки Михаела Филева, Дивна и Прея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай