Рамацоти: Благодаря, че ви има

 Рамацоти: Благодаря, че ви има | StandartNews.com

Романтичният чаровник създаде незабравимо изживяване за феновете в "Арена Армеец"

15 хиляди пяха с Ерос най-големите му хитове

Емоция, любов и благодарност - това ни даде Ерос Рамацоти в събота вечер в зала "Арена Армеец" след 9-годишна пауза. Над 15 хил. души се стекоха в София от цялата страна, а и от Сърбия и Македония, за да се докоснат до италианската звезда. Публиката ни бе една от първите в света, която се наслади на грандиозното шоу, събрало на едно място най-големите хитове от 30-годишната кариера на Ерос и песни от последните му албуми. Поп изпълнителят на едни от най-романтичните любовни песни се появи на сцената точно в 20.00 ч в перфектна форма за своите 51 години. Веднага поздрави публиката, хиляди гласове запяха в едно и шоуто продължи така с много настроение два часа. Една след друга, сред взрив от аплаузи, се лееха "Adesso tu", "Un altra te", , "Un'emozione per sempre", "Cose della vita", "I belong to you", "Una storia importante", "Terra promessa". С невероятен, безупречен и много силен глас Ерос неуморно поднасяше песен след песен своето италианско обаяние. Не пропусна да слезе и сред публиката най-отпред, снима се с почитателки и дари с целувка едно малко момиченце. За финал беше избрал песента "Musica e", скри се от сцената, но бързо се върна за "Fuoco Nel Fuoco". Последва едно дълго сбогуване с "Piu Bella Cosa", която завършва с думите "grazie di esistere" - "благодаря ти, че съществуваш". Това, което обаче разтапяше публиката, бе думичката "Благодаря" повтаряна неколкократно на български.

Мултимедия, светлинни ефекти, перфектно озвучаване. Чаровният италианец бе заснел специални кадри, които се прожектираха на екраните по време на шоуто. Той бе избрал за място на снимките старата част на Рим с историческите му забележителности и културни сгради, които направиха изживяването в "Арена Армеец" още по-впечатляващо.
София бе част от световното турне Perfetto World Tour, което започна на 12 септември с концерт на стадиона в Римини (Италия), продължи с три поредни дати във Верона и по една в Любляна и Клуж-Напока, преди да "акостира" у нас благодарение на "Жокер медиа".

След лайфа Рамацоти похапна от специалитетите на сънародника си Марко Лукиаро - един от най-добрите майстори на италиански ястия у нас. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай