Доминго разплака София (ВИДЕО)

Изпълни "Моя страна, моя България" за финал на бляскавия си концерт

 Доминго разплака София (ВИДЕО) | StandartNews.com

София. Пласидо Доминго доказа преди вечер в "Арена Армеец", че не само е велик тенор, но и че е невероятен артист с истински чувствителна душа. За финал на бляскавия си концерт той изпълни на родния ни език "Моя страна, моя България" с вдъхновение, в което нямаше и грам флирт с публиката. Един от най-великите гласове в света прозвуча силно, стабилно, тотално искрено и топло, а от жеста му напираше възхищение от страната ни. Към него се присъединиха и двете сопрани, Вирджиния Тола и Микаела Оесте, които му партнираха по време на двучасовия спектакъл. Цялата зала буквално се наелектризира и стотици хора не успяха да скрият сълзите си. Неофициалният химн беше абсолютно неочакван "бис", въпреки че преди няколко дни Доминго каза, че разучава нещо специално.

 

73-годишният чаровник даде всичко от себе си - така, както правят легендите на всички сцени под небето. Доминго пя на пет езика - с лекота, финес и усещане за безсмъртието на изкуството. Първата част беше оперна, а в програмата доминираха произведения на Верди. Началото беше изключително тържествено с увертюрата от "Набуко" в изпълнение на Софийска филхармония под палката на Джорди Бернасер. Доминго започна с романтичната ария Nemico della patria от "Андре Шение" на Умберто Джордано. Българската публика видя за първи път на живо прочутата артистичност на тенора. Микаела Оесте пък срази меломаните с култовата ария на Лаурета O mio babbino caro от "Джани Скики" на Пучини. Младата дама беше с перфектна рокля. Закачливият дует Mira, d'acerbe lagrimе от "Трубадур" отново не беше просто концертно изпълнение, а изигран като в оперен спектакъл.

 


Втората част започна с откъси от вечната оперета "Веселата вдовица", а Доминго и Микаела дори потанцуваха валс. Вирджиния Тола спечели силни овации с I could have danced all night от мюзикъла "Моята прекрасна лейди". Не по-малко силно беше и изпълнението на Микаела на песента "Отвъд дъгата" от мюзикъла от Харолд Арлън "Магьосникът от Оз". Дълги аплодисменти изкараха Доминго и двете му партньорки за няколко биса. Besame mucho взриви публиката - особено когато Пласидо спря да пее, а филхармонията продължи да свири. Той даде знак и хилядите подхванаха един от най-чувствените рефрени в света. След няколко минути той излезе за великата "Гренада". Уви, след нея Доминго избра други класики, въпреки че целият народ вече се беше настроил за емоциите ала "Тримата тенори". Сред най-големите фенове на Пласидо се оказаха Татяна Лолова, професор д-р Мира Кадурина, Красимир и Деница Гергови, Александър Кадиев и изгората му Таня.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай