25 артисти съживиха Еньовден

25 артисти съживиха Еньовден  | StandartNews.com

Спектакълът на Нешка Робева напълни зала 1 на НДК три поредни вечери.

Спектакълът "Мистерията Еньовден" се оказа най-предпочитаното културно събитие в София през последните три дни. Зала 1 на НДК беше препълнена всяка вечер. Повече от 2 часа продължи всяко едно от представленията, а публиката въодушевено аплодираше хореографа и сценарист на шоуто Нешка Робева и 25-те танцьори, музиканти и солисти.

Емблематичният глас на Васил Михайлов даваше начало с разказа на странник, объркан от напрегнатото настояще. Вперил поглед в настоящето, той си спомняше за миналото и ни пренасяше назад във времето. Хард рок звученето на звезди от "Ахат" пък подсилваше ефекта на забързаното и унищожително съвремие. На сцената успяваха всеки път да приковават вниманието на зрителите. Солистите Анета Авакян, Боряна Гинева, Стилян Ранджев, Димитър Василев, Мартин Дойчев и звездите от "Нешънъл арт" разказват с магията на танца легендата за най-дългия ден в годината - Еньовден. За финал идва и заветът към младите хора да останат в родината си.

Последната вечер специални гости бяха и жителите на село Ресен, Велико Търново. Те се включиха в кампанията "Преоткрий традициите", като всички облякоха народни носии и прекараха с тях цял ден на работните си места. Основната цел на едномесечната акция бе да накара българите да помнят корените си. В нея се включиха много граждани и известни личности, които облякоха българска носия или автентична част от нея. Не случайно в НДК бяха Никол Станкулова, Сашо Кадиев, Александра Жекова, Любо Киров, Георги Любенов и Аделина Радева, Елена Розберг.

Следващите овации артистите на Нешка ще обират на 30 май в Античния театър в Пловдив от 21 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай