20 000 окупират Бургас за Спирита

20 000 окупират Бургас за Спирита | StandartNews.com

Над 20 000 меломани ще пристигнат в Бургас и близките градове за най-грандиозното музикално събитие това лято - SPIRIT of Burgas. За да видят на живо първото шоу на Роби Уилямс в България, от петък сутринта към брега ще се отправят множество автомобили от всички краища на страната и съседните държави. За да бъдат избегнати задръствания, организаторите призовават пътуващите да тръгнат по възможност още в четвъртък. "Очакваме страхотен купон. Сцената е почти изградена. В сряда започва зареждането й със звук и светлина. Всичко върви по план. Призовавам феновете да дойдат навреме, за да си спестим напрежението на входа", каза организаторът на феста Петър Петров вчера пред медиите. В пресконференцията участваха още кметът Димитър Николов и представители на окръжните дирекции на жандармерията, граничната полиция и морската администрация.

"И тази година целта ни е да задържим гостите на града повече време в Бургас, а не само в дните на Спирита. Затова сме наситили програмата със страшно много други интересни събития. През уикенда ще работят всички галерии и музеи. Отпечатали сме специална брошура, която ще се раздава на гостите. Тя ще ги ориентира за интересните места и събития, които могат да посетят при престоя си тук", съобщи Димитър Николов.
За меломаните, които са избрали да пътуват със своя автомобил, ще бъдат осигурени допълнителни места за паркинг в Бургас. От общината препоръчват всички, достигнали веднъж града, да се придвижат до фестивала с обществения транспорт или пеш. В интернет през специални групи за споделено пътуване, феновете се организират да стигнат заедно до фестивала. Както вече се знае, от БДЖ пускат специален влак, EnterTRAIN, кръстен на турнето на Роби Уилямс, който ще върви със специално разписание на 7 и 9 август. Билетите са с намалена цена за притежателите на билет за SPIRIT of Burgas.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай