Петък,

15 000 на крака за "Джудас прийст"

От: Failed to load user -
15445
15 000 на крака за "Джудас прийст"
A
A
A

Немците от "Хелоуин" показаха яка метална гимнастика

Зашеметяващият Роб Халфорд доведе феновете до екстаз

Зала "Арена Армеец". Огромна тарапана. Видима възраст от 16 до 57. Всички са облечени в черни ф(л)анелки с надписи Judas Priest, Iron Maiden и някой заблуден в обстановката е с надпис Asia. Опашки се вият на влизане. Народ чака за вход и по всичко личи - пълна зала. Сензация! Концертът е обявен за 20 часа, но пет минути преди това залата се огърмява от "Хелоуин" (Helloween, превод - Вси светии, но това е друг разговор). Германците от Хамбург пердашат като по учебник кратки парчета. Физическите упражнения са задължителни. Ляв крак върху монитор (превод - тон колонка за музикантите на сцената). Голямо викане, китарно стържене, барабанна пукотевица, бас на макс - метъл звук, добре издишан в залата. Публиката ги аплодира. Те знаят, че скоро няма да видят 15 хиляди души накуп.

Нова сензация. Някой от преден ред мята нашето знаме на сцената. Германците изпълняват движение на сцената в научен урок и тренировки за тичане насам-натам. Трибагреникът остава в жалко положение на парцал. Двамина от Helloween аха да го настъпят, но има дисциплина. В края на краищата певецът Анди Дерис го вдига от пода. Прибира го сгънат в лявата си ръка. Нещо като уборка на терена от дневален по служба в казармата, когато я имаше. Маха на мацките с усмихната физиомуцка. Тренирано.

Ужасен ужас! На феновете им дреме на уреда... Врякат хвалебствено, плескат ръце. Ужасен ужас!

Край на германските метални гимнастики в 21:05 с хита Future World. Още свети плакат с тяхно име. Пиш-пуш-пауза. Спуска се черна драперия с надпис Judas Priest в синьо. Мощен рев в залата. Тя е натъпкана до гълъбарниците заради тези герои. Момичета на възраст 16 години и два месеца заедно с "дедовците си" на видима възраст 59 години и 7 месеца са заели места. Бащи и майки на по 35-36 години са на терена. Някои 20-годишни не са в залата. Нямат пари, но са наоколо. Заради рока и компанията, която се образува след концерта.

Люссс. Мощен звук. Няма никой на сцената, но е ясно, че някой от Джудас пердаши яката-яко. Светлините угасват. Хора по стълбите с чаши бира в ръце се спъват и разливат най-доброто безалкохолно. На сцената са четирима видими с груб метъл звук. Чува се глас на пети, който не се вижда. Залата е във възторг. Излиза Робърт Халфорд в черно кожено манто, широки дънкови крачоли и естествено - гологлав. Пее божествено, както винаги. Тоя няма кой да го бие в частта "глас".

Редуват непознати парчета в нечетен номер. В четния се е утепало - Metal Gods, Victim Of Changes, Breaking The Law, Hell Bent For Leather, Turbo LoverЕ Всички пеят мощно с него. Той сменя дрехи през парче - от черно кожено, през светло синьо дънково яке без ръкави до кичозно сребристо палто с кабъри и неща. Публиката го очаква, само да зине и въобще не й дреме за остатъка в групата. В нея е основният композитор Кей Кей Даунинг. Славата на солиста Глен Типтън е споделена с Кей Кей. Имаме група с двойни китарни сола. Твърде рядко явление в рока.

Много добър звук. Концепция за метален, но подобрена за средна слушателка - девойка без приятел в залата. Тя дансува еди-как си.

Вижда пъстрото светлинно шоу на сцената. От двете страни на барабаните има два екрана с размери 2х3 метра. Излъчват статични изображения, свързани с репертоара на групата. Голямото велико е екран, вероятно 8х4 метра. Излъчва готини изображения с лого на Judas Priest, сцени и събития, свързани с текстове на песните. Имаме видео звуков сюжет в развитие на всяка песен. Цветно, живо, разнообразно. Това е класа! Публиката е стресирана от образите на екрана и само слуша, но не чува звук.

Джудассс! Последните 5 парчета са хитови. Залата е в екстаз. Бис-мис... мощно тръгва Living After Midnight с пеене rocking till the dawn (Забава след полунощ и рок до сутринта). Залата с 15 хиляди души е на крака. Пее, тактува и мощно аплодира един от химните на рока. Групата се събира, покланя се и край. Няма ги. Това е. Всички се провикват многократно в агитка "Джудассс прийст"!


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички