15 000 на крака за "Джудас прийст"

15 000 на крака за "Джудас прийст"  | StandartNews.com

Немците от "Хелоуин" показаха яка метална гимнастика

Зашеметяващият Роб Халфорд доведе феновете до екстаз

Зала "Арена Армеец". Огромна тарапана. Видима възраст от 16 до 57. Всички са облечени в черни ф(л)анелки с надписи Judas Priest, Iron Maiden и някой заблуден в обстановката е с надпис Asia. Опашки се вият на влизане. Народ чака за вход и по всичко личи - пълна зала. Сензация! Концертът е обявен за 20 часа, но пет минути преди това залата се огърмява от "Хелоуин" (Helloween, превод - Вси светии, но това е друг разговор). Германците от Хамбург пердашат като по учебник кратки парчета. Физическите упражнения са задължителни. Ляв крак върху монитор (превод - тон колонка за музикантите на сцената). Голямо викане, китарно стържене, барабанна пукотевица, бас на макс - метъл звук, добре издишан в залата. Публиката ги аплодира. Те знаят, че скоро няма да видят 15 хиляди души накуп.

Нова сензация. Някой от преден ред мята нашето знаме на сцената. Германците изпълняват движение на сцената в научен урок и тренировки за тичане насам-натам. Трибагреникът остава в жалко положение на парцал. Двамина от Helloween аха да го настъпят, но има дисциплина. В края на краищата певецът Анди Дерис го вдига от пода. Прибира го сгънат в лявата си ръка. Нещо като уборка на терена от дневален по служба в казармата, когато я имаше. Маха на мацките с усмихната физиомуцка. Тренирано.

Ужасен ужас! На феновете им дреме на уреда... Врякат хвалебствено, плескат ръце. Ужасен ужас!

Край на германските метални гимнастики в 21:05 с хита Future World. Още свети плакат с тяхно име. Пиш-пуш-пауза. Спуска се черна драперия с надпис Judas Priest в синьо. Мощен рев в залата. Тя е натъпкана до гълъбарниците заради тези герои. Момичета на възраст 16 години и два месеца заедно с "дедовците си" на видима възраст 59 години и 7 месеца са заели места. Бащи и майки на по 35-36 години са на терена. Някои 20-годишни не са в залата. Нямат пари, но са наоколо. Заради рока и компанията, която се образува след концерта.

Люссс. Мощен звук. Няма никой на сцената, но е ясно, че някой от Джудас пердаши яката-яко. Светлините угасват. Хора по стълбите с чаши бира в ръце се спъват и разливат най-доброто безалкохолно. На сцената са четирима видими с груб метъл звук. Чува се глас на пети, който не се вижда. Залата е във възторг. Излиза Робърт Халфорд в черно кожено манто, широки дънкови крачоли и естествено - гологлав. Пее божествено, както винаги. Тоя няма кой да го бие в частта "глас".

Редуват непознати парчета в нечетен номер. В четния се е утепало - Metal Gods, Victim Of Changes, Breaking The Law, Hell Bent For Leather, Turbo LoverЕ Всички пеят мощно с него. Той сменя дрехи през парче - от черно кожено, през светло синьо дънково яке без ръкави до кичозно сребристо палто с кабъри и неща. Публиката го очаква, само да зине и въобще не й дреме за остатъка в групата. В нея е основният композитор Кей Кей Даунинг. Славата на солиста Глен Типтън е споделена с Кей Кей. Имаме група с двойни китарни сола. Твърде рядко явление в рока.

Много добър звук. Концепция за метален, но подобрена за средна слушателка - девойка без приятел в залата. Тя дансува еди-как си.

Вижда пъстрото светлинно шоу на сцената. От двете страни на барабаните има два екрана с размери 2х3 метра. Излъчват статични изображения, свързани с репертоара на групата. Голямото велико е екран, вероятно 8х4 метра. Излъчва готини изображения с лого на Judas Priest, сцени и събития, свързани с текстове на песните. Имаме видео звуков сюжет в развитие на всяка песен. Цветно, живо, разнообразно. Това е класа! Публиката е стресирана от образите на екрана и само слуша, но не чува звук.

Джудассс! Последните 5 парчета са хитови. Залата е в екстаз. Бис-мис... мощно тръгва Living After Midnight с пеене rocking till the dawn (Забава след полунощ и рок до сутринта). Залата с 15 хиляди души е на крака. Пее, тактува и мощно аплодира един от химните на рока. Групата се събира, покланя се и край. Няма ги. Това е. Всички се провикват многократно в агитка "Джудассс прийст"!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай