Тежък рок в Каварна, джаз легенди в София

Тежък рок в Каварна, джаз легенди в София | StandartNews.com

Тобиас Замет и страхотният му проект "Авантейжа" забиваха над два часа във втората вечер на "Каварна Рок Фест". Вероятно именно този мащабен пътуващ спектакъл привлече повече фенове, отколкото имаше в първия ден, и в разгара на нощта на градския стадион в Каварна куфееха над 4000.

Бандата гостува за първи път в България и представи както стари парчета, така и нови композиции от издадения в началото на тази година албум "Ghostlights". Замет и компания са известни с това, че миксират жанровете по крайно интересен начин. "Не е рок, не е опера, не е метъл, а нещо по средата. Дори не може да го именуваш", каза Тобияс пред "Стандарт". Присъствалите на този пищен спектакъл със сигурност няма да видят скоро нещо подобно, защото "Авантейжа" си взимат почивка от няколко години след края на настоящото си турне. Но приятните емоции вероятно за дълго ще останат у феновете им.

Румънците от "Тиара", които откриха купона на 3 юли, гостуваха за втори път в Каварна . Трите дами - вокалистка, челистка и цигуларка, и петимата мъже за около 35 минути забиха метъл наподобяващ симфо готика. Българските хардкор ветерани от "Last Hope" буквално разкъртиха главите на феновете. Бандата с почти 20-годишна история преведе публиката през целия си арсенал от сценични и музикални трикове и парчета - от класиките като "Someone Else" и "Fuck Police" до песни от актуалния "Chain Reactio".

Част от текстовете на тунизийците от "Myrath" бяха на арабски, но това не подразни публиката, която ги прие с аплодисменти. А когато Захер прикани: "А сега нека да потанцуваме!", музикантите подеха най-запомнящото се от своите парчета, "Merciless Times" . След 45-минутния си сет тунизийците обещаха скорошна среща в София - преди края на тази година.
"Нямам абсолютно никаква идея защо ни бяха нужни толкова много години, за да дойдем в България", бяха едни от първите думи на Бьорн "Спийд" Стрид, след като изведе "Соилуорк"
на сцената.

Музикалната вихрушка на шведите помита още с първите акорди на "The Ride Majestic", а когато и Бьорн отприщва бездънното си гърло става ясно, че бандата е в топформа, пише очевидец на шоуто в werock.bg.
По същото това време легендарният квартет на Бранфорд Марсалис, придружен от знаменития певец Кърт Елинг, закриха фестивала "A to JazZZ" в столичния Южен парк. Те представиха албума си "Upward Spiral" под аплодисментите на хилядна публика. В горещата лятна вечер пък група "Акага" нажежи допълнително атмосферата с фюжън джаз, фънк, фолклорна музика, реге, соул и дори хип-хоп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай