Светльо Витков пя рок край реката за кеф на 1000 меломани

Светльо Витков пя рок край реката за кеф на 1000 меломани  | StandartNews.com

Благоевград. Финалният акорд на фестивала „Рок на реката 2014" в Симитли бе поставен след полунощ в събота срещу неделя.

Музикалните младежи от музикалната банда „Crush i fill" подгряха публиката още по светло, а след залеза на сцената на рафтинг центъра Светльо Витков и група „Хиподил" събраха близо 1000 фенове на рока и попа на брега на река Струма. Докато мама и татко купонясваха в ритъма на рока, хлапета и тинейджъри се забавляваха на въжения парк, който е естествен декор на откритата сцена. Хубава българска музика и прохлада, гарнирани с достатъчно бира, сочни мръвки на скара и широка и зелена поляна за танци, белязаха втората и последна вечер на феста.

„Събитието е страхотно, най-важното е, че вече трета поредна година го правим. През деня сме в реката, вечер се забавляваме край сцената. Община Симитли прие фестивала като свой. Винаги има много местни хора в публиката, както и много почитатели на рафтинга и рока от цяла България", заяви Станимир Станимиров от рафтинг център „Х-клуб", на чиято база се провежда музикалното шоу.

За фестивалните дни домакините организираха рафтинг спускания на преференциални цени. На входа на Кресненското дефиле има и други атракции - въжен парк, тролей, пейнтбол.
Участниците са категорични, че рок музика и адреналин по речните бързеи са неочаквано добра комбинация. Идеята на организаторите е в следващите години фестивалът да стане международен и в него да забиват рок банди от чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай