Ресми Мурат: Посещенията на Дяволския мост бяха 6000, сега са 60 000

Министерството на туризма трябва да разполага със сериозен бюджет, посочи областният председател на ДПС Кърджали

Ресми Мурат: Посещенията на Дяволския мост бяха 6000, сега са 60 000 | StandartNews.com

Присъствал съм на три дискусдии на "Стандарт" за Бранд Родопи. Няма друга медия в България, която да се нагърби така да рекламира нашия туризъм. Това заяви Ресми Мурат, бивш кмет на Ардино и областен председател на ДПС Кърджали, който бе сред участниците във форума на "Стандарт" "Бранд Родопи - Чудесата на Момчилград".

Той посочи, че министерството на туризма няма финансов ресурс да рекламира сектора. "Да се говори за развитие на туризма без ресурси, без възможност министърът да се намеси финансово - това е огромен проблем", посочи Мурат. И допълни, че министерството на туризма трябва да разполага със сериозен бюджет,. 

Мурат припомни, че в Ардино са реализирани два проекта за Дяволския мост, който преди това е бил посещаван от 5-6000 души годишно. След това посещаемостта се е увеличила на 50000-60000 души. "От културен туризъм се печели с малка инвестиция - правиш например брошура за 50 ст., а билетът за посещение струва 5 лева. Нужни са повече усилия за развитие на културния туризъм", заключи Ресми Мурат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай