Проф. Пламен Моллов: Виното е основна част от Бранд България

То винаги ще бъде модерно, каза дългогодишният ректор на УХТ-Пловдив

Проф. Пламен Моллов: Виното е основна част от Бранд България | StandartNews.com

Виното е основна част от Бранд България. Това заяви един от най-големите експерти у нас проф. Пламен Моллов, дългогодишен ректор на УХТ-Пловдив и два мандата председател на Националната Лозаро-винарска камара на форума на „Стандарт” и Националния борд по туризъм „Бранд България 2024 – модерният разказ за културата и туризма”.

Медия „Стандарт”, Националният борд по туризъм и Общество „Културно наследство” – българският представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство Европа Ностра, събраха в зала „София” на столичния хотел „Маринела” министрите на туризма Зарица Динкова и на културата Кръстю Кръстев с над 120 представители на изпълнителната, законодателната и местната власт, на туристическата индустрия, научните среди, неправителствените организации и медиите.

За мен е голяма чест да бъда поканен като говорител на този вълнуващ форум, на който участваме заедно с ректора на УХТ, професор Галин Иванов. В наше лице имате партньор с възможности да допринесе за разработката и реализацията на Бранд България, подчерта проф. Моллов.

Ще получите и подкрепата на Изпълнителната дирекция по лозата и виното в лицето на инж. Красимир Колев, увери той.

Защо считаме, че българското вино трябва да бъде неделима част от българския бранд? Има поне две основни фундаментални предпоставки, посочи проф. Пламен Моллов.

Първата е свързана с митовете и легендите, природата историята, културата и традициите, маркетингът и рекламата, конкурентоспособността.

Втората надгражда първата и създава най-важната туристическа проекция - изживяването. Идеята е да се създаде български продукт, който да е в състояние да въздейства на всички сетива на човека, категоричен бе експертът.

Когато държим виното в ръцете си оценяваме нюанси и интензитет на цвета, после вдишваме неговия аромат и чуваме гласа му чрез наздравицата. Виното е старо колкото света и винаги ще е модерно, заключи проф. Пламен Моллов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай