Овации за Лили в операта

Нежни аранжименти на утвърдени хитове зарадваха феновете

Овации за Лили в операта | StandartNews.com

Лили Иванова изнесе нежен концерт за ценители в Националната опера и балет. "Любов в операта" превърна навечерието на Свети Валентин в истински празник, за който малцина в сравнение с огромната й аудитория успяха да си купят достатъчно рано билети. Политици, бизнесмени, артисти, лица от екрана и много други станаха на крака пред иконата на естрадата.

 

Шоуто започна с брилянтния сръбски китарист Зоран Янич. Виртуозът подгряваше публиката близо половин час и създаде подходящата лирична атмосфера за появата на примата. След като китарата заглъхна, Лили бе посрещната с шумни овации. Тя излезе на сцената в компанията на камерен щрайх оркестър от 4 души. "Шепот", "Искам те", "Този свят е жена" и "Невероятно" зазвучаха с нови аранжименти - тромпет, цигулка и пиано придаваха допълнителна красота на силния глас на Лили Иванова, който изпълни залата на операта.

 

Във втората половина забързаните ритми и електрическите китари взеха връх. Публиката се наслади на "Свири, свири, щурче", която бе пресъздадена в любимия на певицата рок стил. С различно звучене бе и музиката на песента Camino. Тя също бе специално адаптирана за залата на операта и прозвуча с нежна цигулка, която замени класическата китара от оригиналния вариант.

 

Първият концерт на неповторимата Лили Иванова в Националната опера бе и фондонабиращ - част от средствата ще отидат за изграждането на арт инсталация в Царево. Билетите бяха разпродадени седмици преди събитието, а поради големия интерес организаторите съобщиха, че ще зарадват феновете с още един концерт на рождения й ден - 24 април. Шоуто бе подкрепено от едрия бизнес и Lidl.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай