Кръстьо Кръстев: Да разкажем за себе си с приказна история

Почитател съм на кампанията за Чудесата на България от създаването й, каза министърът на културата

Кръстьо Кръстев: Да разкажем за себе си с приказна история | StandartNews.com

Да си представим, че вече нея я няма. Предали сме я, продали сме я. Тази, която ни е родила - България. Невъзможно е. Не искаме дори да си го представим като сюрреалистичен сън. Приемаме това като един етюд на актьор, временно приел да е министър на културата. Така започна речта си Кръстьо Кръстев, министър на културата, на форума на Стандарт. "Бранд България - Докосни Чудесата"..

"Затова сме се събрали да начертаем един нов сценарий. Събрали сме се, за да изпълним мисията Бранд България. 

Всички търсим смисъла на живота в изпълненото на древната земя, където сме родени. Още от 13 г., когато бе създадена кампанията "Чудесата на България", аз съм един от съмишлениците. 

Всеки народ има своите митове и легенди, които отразяват неговата духовна същност. Затова в световната библиотека има толкова история. Това поражда необходимостта от съхранение. Твърдят, че истината оцелява най-вече в легендите, предавани  на поколенията от уста на уста. Затова някой трябва да я разкаже - с любов. Сюжетите на историята са като жанрова палитра на времето и това е родило изкуството. 

Времето поставя на дневен ред създаването на стратегии и т.н. Събирането на историите от културната ни идентичност и превръщането им в приказни истории - на Бранд България. 

Какво ни трябва: Да се опитаме да разкажем себе си чрез Бранд България с увлекателна история, свързваща миналото, настоящето и бъдещето. С нови продукти и нови атракции. Вярвам, че заедно ще успеем. Това е кауза, приемете я, заключи Кръстьо Кръстев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай