Фестивал в Банско събира изпълнители от Балканите

Фестивал в Банско събира изпълнители от Балканите  | StandartNews.com

Известният ни кларнетист Иво Папазов - Ибряма, сръбският певец и композитор Желко Йоксимович и македонската певица Каролина Гочева ще покажат своя талант в курорта Банско. Те ще са специалните гости на града на 26 и 27 юни, за да открият първото издание на Балкански фестивал „Бохеми". Това казаха на нарочна пресконференция в София кметът на Банско Георги Икономов и организаторът на фестивала Ивайло Дачов.

„Този фестивал е първи по рода си за България. С концепция да съчетае музиката, културата и кухнята на Балканите събитието акцентира върху усещането за свобода и искрено веселие. „Бохеми" е празненство на неравноделния ритъм, тъпаните и горещата източна кръв. Фестивалът ще се случи сред очарованието на лятно Банско, в подножието на красивата Пирин планина, а едни от най-популярните балкански изпълнители ще станат част от програмата му", каза Дачов. Достъпът до фестивалната зона ще е свободен, за да може възможно най-широка аудитория да усети духа на уникалния празник. За кулинарните ценители също е помислено – разнообразието от кухни ще подхожда на изобилието от забавления, което „Бохеми" ще предложи.

„Мечтата ми за такъв фестивал ще се сбъдне. „Бохеми" ще бъде уникално събитие, което със сигурност ще се запомни от жителите и гостите на Банско. Първото издание ще бъде поредица от хубави концерти, а за в бъдеще може да има и състезателен характер. Имаме подкрепата на местния бизнес, който също ще стане част от организацията на мероприятието. Целта ни е да можем да привлечем още повече туристи през летния сезон, когато се случват няколко утвърдили се във времето музикални форума", заяви градоначалникът на Банско Георги Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай