Браян Адамс в цифри

Браян Адамс в цифри | StandartNews.com

Да танцуваш с момиче на Браян Адамс е едно от задължителните неща, които трябва да направиш в този живот. Легендарният певец идва в България на 11 октомври в "Арена Армеец", десет години след първото му гостуване в София. Браян има вече повече от 30-годишна кариера, а животът му е пълен с възходи и падения. Ето кои са най-важните факти и цифри от живота на канадеца.

Брайън е роден на 5 ноември 1959 г. в Кингстън, Онтарио, Канада, в семейството на военно аташе. Заради професията на баща му детството му преминава в различни страни - Англия, Канада, Израел, Франция, Португалия и Австрия.

Музикалните му интереси датират от тийнейджърските му години, когато, по думите му, е бил "толкова погълнат от музиката, че изобщо не обръща внимание на момичетата."

Мие съдове, продава храна за домашни любимци и работи в музикални магазини, за да се издържа. На 15 години напуска училище, за да свири в нощни клубове с банди като Shock и Sweeney Todd, с които издава албума "If Wishes Were Horses".

През 1973 г. семейството му се връща в Канада. Той отива да учи в Отава.

Големият успех за Брайън Адамс идва през 1983 г. с издаването на третия му албум "Cuts Like A Knife", който го прави много известен в САЩ.

Световната слава идва със следващия му албум "Reckless", определян като един от най-добрите на 80-те и прави Брайън популярен в целия свят. Тогава от него са продадени 4 милиона копия.

Бил е номер едно в класациите на над 40 държави и е изнасял концерти на ШЕСТ континента.

Продал е над 65 милиона албума.

Има 17 номинации за наградите "Грами".

Живее в Англия, но все още има звукозаписно студио в Канада.

Само един от хитовете му, който е стигал до първото място в класациите - "Heaven", не е написан за филм.

Активист за правата на животните, както и вегетарианец.

Певецът от години поддържа връзка с личната си асистентка Алисия Грималди, от която има ДВЕ дъщери - Марибела Бъни и Лула.

Едно от хобитата му е фотографията, на която се посвещава с голям успех, снимайки сесии за най-престижните модни издания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай