Бранд Кюстендил! Бизнесът прави дигитални маршрути

Трябва ви самоучвствие, смята доц. Румен Драганов

Бранд Кюстендил! Бизнесът прави дигитални маршрути | StandartNews.com

Туризмът във всяка една дестинация зависи от местните туристически гении, зависи от кмета на общината, от главния архитект,  председателя на общинския съвет, от туристическата общност. Трябва ви самочувствие, защото с такова богатство може само да вървите напред.

Това заяви доц. Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, на специалната дискусия на „Стандарт” "Бранд Кюстендил - нови, модерни възможности за балнео, културно-исторически и ски туризъм".

Поемаме ангажимент да дигитализираме "Чудесата на България", включително и дестинация Кюстендил с 10 обекта в рамките на една година, обеща Драганов. 

За привличането на туристи  се полагат грижи и за интегрираното развитие на трансграничния регион. Общата цел на трансграничната програма, е да укрепи териториалното сближаване. Имаме създадена териториална стратегия, отбеляза Николай Спасов, експерт в МРРБ по мониторинга в съвместния секретариат на програмата Интеррег ИПП България-Северна Македония 2021-2027.

Част от популяризацията на региона се извървшва, като се организират и фестивали, каза  Ангелина Влашка, член на управителния съвет на сдружение туризъм- Кюстендил.  

Бранд Кюстендил - балнео и лечебен, културно-исторически и ски туризъм

В Кюстендил има бизнес за трилиони, заяви Георги Илиев, почетен гражданин на Кюстендил. Той разказа, за славата на кюстендилската вода, която е с най-силните лечебни свойства, известна, не само в България, но и на големи учени в чужбина. Той е на мнение, че учени тук могат да лекуват рак и левкемия. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай