Бойкот срещу титлата на Джамала (ОБЗОР)

Бойкот срещу титлата на Джамала (ОБЗОР) | StandartNews.com

Европейци събират подписи срещу "Евровизия"

Граждани на различни държави изразяват възмущението си от начина, по който в Стокхолм беше избран победителят в тазгодишния песенен конкурс. Участващите в акцията настояват да се отнеме титлата на Джамала от Украйна. Петиция с искане да се преразгледат резултатите от "Евровизия 2016" се появи на сайта Change.org, съобщава РИА "Новости". До вчера следобед 210 860 души се бяха присъединили към нея. Тя тръгна от Армения. Неин инициатор е Артур Оганесян, жител на Ереван, но е подкрепена от граждани на Великобритания, Франция, Германия, Испания, Австралия, Сърбия, Швеция, Русия, Украйна и други страни. В нея се казва: "Тази петиция е отправена към Европейския съюз за радио и телевизия от всички почитатели, които не са съгласни с резултатите от конкурса за 2016-а. Разбираме, че процесът на гласуване от журита и телевизионни зрители е труден и емоционален, но броят на подписалите петицията показва колко много хора са убедени, че тазгодишният "победител" не е този, който трябваше всъщност да спечели това състезание".

Испанецът Кристиан Гаридо от Мадрид също направи своя петиция в сайта Change.org, в която призовава Испания да се откаже от участие в "Евровизия 2017" в знак на възмущение. По думите му тази година финалът на конкурса в Стокхолм е бил "подигравка" и на половин Европа е станало ясно, че резултатите се определят от "политически интереси".

Германски потребители на портала "OpenPetition" призовават страната си също да се откаже от участие в "Евровизия". Според автора на една от петициите "това състезание се провежда не на художествено ниво, а отразява само политическите ветрове".
Французите също започнаха подписка за уволнение на водещата, която коментираше финала по канал "France 2". Авторът на обръщението на сайта "Avaaz" пише, че Мариан Джеймс си е позволила в пряк ефир да прави обидни изказвания за Русия и така е уронила имиджа на Франция. Същевременно започнаха все по-често да се появяват и компрометиращи факти за украинската певица от кримски произход. Джамала била участвала в провокативна фотосесия за украинската версия на списание "Ел" през 2014 година, пише "Обозреватель". На фотоса от бекстейджа на сесията се вижда как момичето се е излегнало голо във вана, небрежно пушещо цигара и с книга в ръка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай