Паргов: БСП стана втора политическа сила в София

Социалистите вероятно ще имат 15 общински съветници в София

Паргов: БСП стана втора политическа сила в София | StandartNews.com

Социалистите вероятно ще имат 15 общински съветници в София, каза Калоян Паргов в сутрешния блок на БСП.

"БСП не е била на балотаж с кандидат, който е подкрепила или издигнала, от 14 години. Това е все пак успех. Удвояваме броя на общинските съветници и вече сме втора политическа сила след 2015 г. Имаме попадения в малки населени места още на първи тур." Резултатът на Мая Манолова е на всички, които са подкрепили гражданския кандидат, категоричен бе той.

"Ние очакваме да имаме 13-14 съветници в София", каза на свой ред Методи Лалов от "Демократична България". "Ще работим по нашата програма, която сте обявили. Безпринципни коалиции и договорки не може да има, всичко, което ще се случва, ще е на свето, пред гражданите", обясни Методи Лалов.

По думите на Паргов на тези избори в София е имало няколко кандидата на промяната - Мая Манолова, Борислав Игнатов, Борис Бонев.

"Аз призовавам гражданите на София да се явяват на балотажа и да подкрепят кандидати на "Демократична България" за районни кметове, тъй като те са изключително важни за провеждане на местна политика. Имаме шанс да доведем промяна. Нашите избирате са високо образовани и не се нуждаят от напътване в такава ситуация. На този тур те ще преценят дали да гласуват със "за" или "против"", каза Лалов.

"Само да кажа, че градската десница не са крепостни селяни. Те са толкова граждани, колкото и всички живеещи в покрайнините на София - не ги делим на център и периферия. Хората сами ще изберат дали искат промяна или да остане статуквото. Голямата цел е Мая Манолова да бъде кандидатът на промяната, която всички ще подкрепим", обясни Калоян Паргов от БСП.

Днес партията му ще излезе с позиция. "Тя ще съответства на виждането на промяна, което изказват и другите партии."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай