НОВОТО ВРЕМЕ в Райково:Работим за ефективна администрация

В общината трябва да влезе външна одиторска фирма, която да прецени актуалната компетентност на всеки един служител, каза Кирил Асенов, водач на листата за общински съветници от НОВОТО ВРЕМЕ (Коалиция за развитие на община Смолян - КРОС

НОВОТО ВРЕМЕ в Райково:Работим за ефективна администрация | StandartNews.com

„В общината трябва да влезе външна одиторска фирма, която да прецени актуалната компетентност на всеки един служител, без оглед на неговите партийни и политически предпочитания. Ние смятаме, че всеки служител трябва да бъде оценяван по неговата експертиза и желание за работа и нищо друго”. Това заяви пред препълнената зала на Конака в кв. Райково Кирил Асенов, водач на листата за общински съветници от НОВОТО ВРЕМЕ (Коалиция за развитие на община Смолян - КРОС).

„Ние искаме да направим гъвкава и оправна администрация, която да служи на гражданите по най-добрия начин и да не се превръща в репресивна машина на местната власт”, допълни още той. Кирил Асенов акцентира върху необходимостта от създаване на дигитална администрация, обслужваща гражданите на „едно гише” и обединяване на ресурсите на местната власт за създаване на бърза и небюрократична процедура на общуване с жителите на Смолян и прилежащите села. „Ние не целим да уволняваме хора, както е лъжовно спекулирано в онлайн пространството – дигитализацията е изключително важна, защото изпълнява нуждите на гражданите адекватно, докато в същото време позволява на служителите да изпълняват много по-добре, ефективно и бързо своите задължения“.

Гражданите от кв. Райково се срещнаха с представителите на НОВОТО ВРЕМЕ и охотно задаваха въпроси за развитието и бъдещето на проекта „Перелик” и влиянието му върху локалния туризъм. Повече от 3 часа продължи разговора, за да могат да бъдат дадени реалните решения на задаваните въпроси. Кандидатите за общински съветници обясниха необходимостта от промяна на начина, по който се развива този важен сектор на общинската икономика с оглед на създаването на интегриран 4-сезонен продукт, позволяващ обединяването на всички туристически атракции в района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай