Хамид: ДПС ще спечели от раз втори областен град

Протестите срещу Иван Гешев са организирани от обвиняеми олигарски, каза депутатът от ДПС

Хамид: ДПС ще спечели от раз втори областен град | StandartNews.com

Амбицирани сме да изберем наш кмет от ДПС поне в още един областен град в Северна България, но нека общината да остане в тайна. Това заяви заместник-председателят на групата на ДПС, Хамид Хамид в предаването „Офанзива с Любо Огнянов по Канал 3

ВИЖ ОЩЕ: Ка­зак иг­рае за о­бе­да в Шу­мен

Като народен представител от Шуменската област, но и като народен представител от ДПС ще бъда ангажиран за всички области, включително и за тази област за която говорим. Мислим, че ще се справим още в първи тур, допълни Хамид. Относно Пловдив, мисля, че той ще падне на първи тур и ще бъде спечелен от кандидата на ГЕРБ, защото не мисля, че организациите, които издигат г-н Атанасов ще се справят, даде прогнозата и оценката си Хамид Хамид.

ВИЖ ОЩЕ: 5 из­не­на­ди от ДПС в Смо­лян­с­ко

Всеки актуален вот - било то местни, президентски, или парламентарни избори, е една момента снимка на актуалната политическа обстановка и ако има рязка промяна на нагласите в обществото, то несъмнено, държавата се изправя пред нова политическа обстановка, коментира зам.-председателят на ПГ на ДПС. И допълни: „Аз не очаквам чак толкова рязка промяна в страната, но допускам изненади в някои градове. Несъмнено в София е изключително интересно. Само кметът на София не е достатъчно за политическа промяна, но ако има промяна и в други големи градове, партиите ще трябва да се замислят”.

По повод скандала с пускането на свобода на убиеца Джок Полфрийман и предложенията за законови поправки, които да не позволяват споразумение, което да намалява присъдата при тежки умишлени престъпления, Хамид Хамид каза, че вчера правната комисия, на която той е член, е приела четири законопроекта на първо четене, внесени от различни парламентарни групи. Ако се поставите на мястото на близките на жертви от тежки престъпления, едва ли има възмездие, което да ги удовлетвори. Винаги ще има недоволни от присъдите. Важното е съдът да произнася своите присъди, абстрахирайки се от емоциите на близките на жертвите,  коментира юристът. Обществените нагласи са такива, че се иска премахване на съкратеното следствие. Смятам, че за тежки престъпления като убийство, тежки телесни повреди, блудство и изнасилване не трябва да се прилага това. Той не може да бъде премахнат за по-леките престъпления, защото дава своите резултати. Съгласни сме и на второ четене да подкрепим текстовете. Смятам също, че трябва да се увеличат присъдите за блудство, каза още Хамид.

Гледах репортажи от протестите срещу Иван Гешев, организирани от обвиняеми и подсъдими лица, едни олигарси, които се говори, че са много богати и са забогатели на гърба на българския народ. Не мисля, че българското общество ще им предостави шанс да си избират главен прокурор. Това са платени протести. Не би трябвало избора на главен прокурор да се политизира, призовавали сме за това много пъти, защото това е избор на независимата съдебна система, каза още Хамид Хамид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай